CiU critica que Educació informés tard i malament d'una resolució del TSJC0

700 19/01/2005, 09:02   

Convergència i Unió (CiU) creu que Educació ha actuat amb «poca transparència i poc respecte a les normes» en informar tard i malament d'una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que suspenia de manera cautelar tres apartats de tres articles del decret de matriculació.

Per la diputada de CiU Irene Rigau, les instruccions enviades als centres educatius per comunicar els canvis normatius només les podia entendre un «expert en lleis». Educació va negar que hi hagués dificultats de comprensió i va justificar el retard de dos mesos perquè va demanar un aclariment al tribunal.

El 8 d'octubre passat, la sala cinquena del TSJC va suspendre de manera cautelar tres apartats que afectaven les competències de les oficines d'escolarització recollides en el decret d'admissió d'alumnes que havia impugnat als tribunals la Federació d'Associacions d'Escoles Lliures (FAPEL). Sis dies després, CiU va presentar a la mesa del Parlament una proposició no de llei que instava el govern de la Generalitat a «establir de manera urgent els mecanismes de difusió necessaris per tal de comunicar de manera fefaent a la comunitat educativa i als inspectors d'educació la suspensió cautelar». Els posteriors moviments d'Educació per comunicar la sentència a les escoles i els instituts han enfurismat CiU, que considera que s'ha actuat amb «poca transparència i falta d'informació» cap a les escoles; enviant unes instruccions que eren incomprensibles per a professionals de l'ensenyament que no entenen en lleis. Segons Rigau, diputada de CiU al Parlament, el retard de dos mesos en informar dels canvis normatius, han suposat un «perjudici i la inseguretat jurídica per a les famílies i els centres», i demostra que Educació té la seva «ideologia per sobre del respecte a les normes». Diversos directors de centre consultats ahir coincidien a dir que les intruccions eren «difícils d'entendre» tot i que hi van afegir que no havien afectat el dia a dia dels centres ni alterat el procés de matriculació.

CiU també critica la contradicció que, segons ells, suposa haver tret importància a la resolució judicial del TSJC després de fer-se pública i que, posteriorment, en les instruccions enviades als centres es notifiqués que la suspensió parcial del decret generava «una llacuna normativa que s'ha de cobrir per tal de garantir el dret a l'educació previst en l'article 27 de la Constitució Espanyola». En aquell moment, Educació va dir que la resolució «en cap cas tenia conseqüències en el procediment d'escolarització». En un document que la Fundació Escola Crist iana va enviar als centres per aclarir l'abast de la interlocutòria, es reconeix que durant una reunió amb la direcció general de Centres Docents va haver-hi «una mica de tensió» per la falta d'instruccions.

Educació es defensa

Una portaveu del departament va negar ahir que les instruccions fossin confuses i va afegir que el departament no va rebre queixes dels centres que l'obliguessin a fer un aclariment

Canvis imprevistos

La resolució que el TSJC va fer a l'octubre en espera d'una sentència definitiva afectava directament les competències que en la nova política del departament tenien les oficines d'escolarització per a la baremació dels alumnes. El TSJC també va suspendre a l'octubre l'autoritat que atorgava Educació a les comissions d'escolarització per assignar un lloc escolar quan el curs ja està iniciat. Ara tornen a ser els serveis territorials els que designen el centre on ha d'anar l'alumne. CiU va criticar ahir el fet que tot i que aquesta resolució judicial va contra les competències de les oficines, el departament continua apostant-hi amb un augment de recursos per a aquest any. El departament considera que la incidència d'aquesta interlocutòria als centres ha estat «mínima»


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal