Proposen que els pares firmin un contracte amb l’escola dels fills0

1206 21/01/2005, 09:37   

Un grup d’experts consultats per Educació aconsellen que els mestres tinguin incentius professionals i econòmics i que deixin de fer classes a partir de certa edat

La comissió d’experts triada per la Conselleria d’Educació per elaborar les bases de les polítiques educatives proposa establir un «contracte» entre la família dels alumnes i les escoles que reculli els drets i deures de cadascuna de les parts. Es tracta de formalitzar la corresponsabilitat de pares i mestres, que va des de el compromís per mantenir reunions periòdiques fins al coneixement d’hàbits de treball, de neteja o de comportaments.

La idea se centra en donar a la família el principal paper socialitzador de la infància, tenint en compte els canvis de model familiars.

Tutories

El document aposta per què els mestres dediquin dues hores setmanals en horari no lectiu per atendre els progenitors, que haurien de disposar de dos o tres permisos laborals a l’any per anar a aquestes entrevistes.

Autogestió

Els experts asseguren que la major eficàcia del sistema haurà de venir de la mà de l’autonomia dels centres. Així, guanyarien flexibilitat per organitzar-se, aconseguir recursos i serveis docents i, fins i tot, confeccionar un currículum propi i diferencials i elaborar plans d’actuació coherents amb el seu entorn sociocultural.

Promoció

Quant a la funció del professorat, s’advoca per la formació personal, basada en els aspectes comunicacionals i d’autoestima. També es parla de facilitar la promoció professional i, com es fa amb els metges, es veu positiu introduir els incentius econòmics o professionals.

Ofici

A partir d’una certa edat dels professors, el document base aconsella regular la progressiva retirada dels docents de les aules. Aquests professionals dedicarien part del seu temps a ensenyar «l’ofici» als nous mestres.

Igualtat

Els centres públics i concertats han de guiar-se pels mateixos principis per garantir la igualtat d’accés. S’insisteix en què tinguin els mateixos horaris.

Els ciutadans poden fer les seves aportacions al debat educatiu en la direcció


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal