Menys vacances a l’estiu i més la resta de l’any0

774 21/01/2005, 11:23   

El Departament d’Educació vol tirar endavant una vella aspiració, la de reduir el període de vacances que nens i mestres gaudeixen a l’estiu, i compensar-lo amb més festes repartides durant la resta de l’any. És la principal conclusió del Pacte Nacional per l’Educació que ahir va presentar la consellera del ram, Marta Cid, i que ara s’haurà de discutir amb la comunitat educativa. El text advoca per implicar més els pares en la formació dels nens a través de la figura d’un contracte escolar que fixi els drets i deures d’uns i altres.

El Pacte Nacional per l’Educació que han elaborat diversos grups d’experts a instàncies de la Conselleria d’Educació, amb la voluntat política d’introduir canvis en el model educatiu català, ja ha donat els primers fruits.

Destaquen propostes com la reducció de les vacances estiuenques o la implicació de les famílies en l’educació dels seus fills. Però els mestres també tenen deures pendents, com aconseguir “una formació que integri aspectes emocionals, intel·lectuals i morals”, fomenti la integració social i “la promoció personal dels infants”, i superi “el concepte tradicional de funcionari”.

Pren rellevància en l’informe la salut laboral del docent, que esmenta la prevenció de riscos de les malalties més freqüents: problemes de columna vertebral, de cordes vocals i d’equilibri psicològic i emocional.

Implicar els pares

“Les relacions entre escola i família i la seva acció educativa haurien de ser complementàries”. Aquesta afirmació obre les propostes per una de les assignatures pendents. Mentre els mestres s’han d’implicar més en un àmbit d’educació més ampli, les famílies també han d’adquirir més compromisos.

Una de les propostes en aquest sentit és “l’establiment d’un contracte entre escola i família” on s’especifiquin quins són els drets i deures de cada una de les parts, fixant compromisos concrets, “tant dels pares com dels educadors”.

El redactat del Pacte detalla igualment que el total de dies de vacances a Catalunya no dista gaire dels europeus, però s’assevera que “cal anar cap una reducció de les vacances estiuenques”, tot i que s’hauria de compensar amb increments equivalents en altres èpoques de l’any.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal