La comunitat educativa gironina dóna ple suport a la xarxa única0

810 24/01/2005, 09:24   

La comunitat educativa de les comarques gironines dóna ple suport a la proposta que l'escola concertada s'integri dins d'una xarxa única d'educació amb els centres públics, com assenyala la proposta inicial del pacte nacional per l'educació. Sindicats, pares i professors consideren bàsic aquest acord per tirar endavant els reptes de l'educació.

La comunitat educativa té per endavant cinc mesos de debat que han de servir per definir en detall el contingut del pacte nacional per l'educació, però tots els sectors consideren prioritari establir una única xarxa de servei públic educatiu, que integri els centres públics i concertats. El portaveu del sindicat majoritari Ustec-Stes, Francesc Saló, considera clau impulsar aquesta xarxa única i afirma que «és evident que hi ha concerts sobredimensionats i, en canvi, altres que estan assumint la mateixa funció social que qualsevol centre públic».

De fet, la proposta inicial de pacte, que han confeccionat cinc coordinadors de diferents àmbits, ja preveu un canvi de model dels concerts que s'adigui més a les necessitats reals dels centres privats concertats. Ustec-Stes també prioritza que el pacte suposi una millora de les condicions generals dels professors. Saló posa en relleu la necessitat que «es reconegui la tasca dels professors i es premiï l'ofici de la majoria de mestres».

La presidenta de la Fapac a Girona, Manoli Haro també dóna suport total a les directrius que marca el pacte per tal d'aconseguir un equilibri i una millor distribució d'alumnes amb necessitats educatives especials i igualar les ràtios per classe entre l'escola pública i la concertada. La xarxa única, assegura Haro, permetrà que «l'únic que faci diferents un centre privat o públic sigui que l'edifici no és del departament». Des de la Fapac es considera molt important que el redactat final fomenti el diàleg entre pares i professors i incrementi la participació de les famílies amb els centres, línia que també destaquen des del sindicat CCOO. Precisament, el secretari d'ensenyament de CCOO, Víctor Sánchez, també aposta per un sistema que integri la pública i la concertada, sempre que «es garanteixi un model de centre autònom, democràtic i participatiu».


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal