Un pla per garantir la integració d'alumnes amb risc de marginació0

689 25/01/2005, 09:18   

L'educació a les aules és insuficient i fa falta impulsar activitats fora de l'horari escolar per garantir la integració social i lingüística dels alumnes amb «risc de marginació».

La preocupació va ser manifestada ahir pel Departament d'Educació, durant la presentació d'un nou pla que s'aplicarà a 25 poblacions per fomentar la integració dels alumnes més exclosos. Amb una injecció de més de 2 milions d'euros, el pla pilot se centrarà sobretot en «les zones més marginades» per «garantir que els alumnes amb difícil accés a activitats extraescolars també les puguin fer», segons el subdirector general de Llengua i Cohesió Social, Josep Vallcorba.

La iniciativa del Departament d'Educació té el suport del Departament de Benestar i Família, el Departament de Treball, els ajuntaments locals, les associacions de pares i mares dels centres escolars escollits, així com de diverses entitats culturals i d'oci de la zona que també ajudaran a planificar i desenvolupar les activitats extraescolars. La consellera d'Educació, Marta Cid, va anunciar ahir que una de les mesures per garantir la igualtat entre l'alumnat seria «oferir beques als alumnes més necessitats per poder realitzar activitats extraescolars» ja que, per Cid, «és evident que hi ha barris que necessiten més ajuts que d'altres»

Més professionals

Per posar en marxa el nou pla pilot, el Departament d'Educació ha ampliat l'equip de professionals que impulsarà activitats extraescolars als centres educatius. Segons el subdirector general de Llengua i Cohesió Social, el pla es coordinarà per mitjà dels assessors de llengua, interculturalitat i cohesió social, un col·lectiu de 191 professionals que estarà encapçalat per la figura d'un inspector, que serà el regidor d'Educació de l'ajuntament on estigui situat el centre educatiu. Els professionals contractats hauran de garantir, a més, la integració lingüística dels alumnes amb risc de marginació: «A molts barris de la nova immigració es fa molt difícil practicar el català. Volem -assegura Vallcorba- que es generin espais on la llengua es posi en pràctica a la vida real, en les activitats extraescolars.»


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal