El Papa i l'educació0

591 26/01/2005, 09:33   

He llegit les paraules del Papa Joan Pau II sobre l´ensenyament de la religió al nostre país (25/I/2005). Parla del dret que tenen els pares que ho vulguin a que els seus fills se´ls ensenyi religió a l´escola. Sens dubte, cal no oblidar que quan jo estudiava els meus pares no van tenir el dret de dir que no m´ensenyessin religió, ja que aquesta assignatura era obligatòria per a tothom.

La llibertat de pensament religiós és vital, però no tan sols per a la religió cristiana, sinó per a totes. El resultat de la societat moderna ens porta a una convivència de diferents cultures, ètnies i religions; tothom ha de tenir els mateixos drets, doncs. Fer conviure totes aquestes creences a l´escoles pot provocar controvèrsies, per aquesta raó s´ha volgut treure com a assignatura la classe de religió. Així no s´han d´enfrontar a aquest problema.

Si més no, com a molt i quan els nostres fills tinguin l´edat adient, podria estudiar-se la història de les religions, coneixements que ja s´imparteixen a les classes d´història, però mai donant més importància a un pensament que a un altre: és bàsic per la bona convivència de la societat present i futura.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal