9.680 places de professors en els pròxims tres anys0

1231 27/01/2005, 09:21       #Oposicions,

La Conselleria d''Educació de la Generalitat ha anunciat la convocatòria d''"un mínim" de 9.680 places d''oposicions per als tres anys vinents amb la intenció de frenar l''increment d''interins. A més de les 3.680 places ja convocades per al 2005, es preveuen 3.000 places més per al 2006 i el mateix nombre per al 2007.

El pacte inclou que la Generalitat proposi al Ministeri d''Educació que inclogui un accés "específic" per als interins

Acord sobre la millora condicions laborals i retri. personal interí (font: Departament)

Aquesta és una de les mesures a les quals han arribat avui a un preacord la Conselleria d''Educació i els sindicats CCOO i FETE-UGT en el marc del Pacte per l''Estabilitat del professorat interí, però que ha obtingurt el rebuig d''USTEC-STEs, majoritari en l''ensenyament públic.

Encara que el pacte, que afecta 16.000 professionals, inclou que la Generalitat proposi al Ministeri d''Educació que inclogui en la llei orgànica de reforma del sistema educatiu un accés "específic" per als interins, USTEC-STEs demana que aquesta negociació sigui prèvia a la convocatòria de places per als pròxims anys, ha afirmat en declaracions a Europa Press, Joan Alsina, portaveu del sindicat.

"El pacte hauria d''incloure clarament i per escrit que abans d''anunciar convocatòries, el Govern ha de canviar" el decret que regula l''accés al funcionariat, ha afegit Alsina. El sindicat, que ha protagonitzat diverses manifestacions i vagues durant el procés de negociació amb la Generalitat sobre aquest pacte, preveu ara "buscar la manera de pressionar el Ministeri d''Educació", ha explicat Alsina, fet que implicaria "la unitat sindical a nivell estatal", ha afegit.

La consellera d''Educació, Marta Cid, que ha visitat avui Mataró, (Maresme) ha valorat de manera molt positiva el preacord, "és un bon pacte per donar sortida a una problemàtica que afecta un gruix molt important de professors", ha dit.

Cid ha lamentat el rebuig d''USTEC-STEs, a la vegada que ha defensat la convocatòria de places a l''espera que el Ministeri canviï la forma de accés, ja que "la bola del col·lectiu que està en condicions precàries no es faci més gran".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal