Molta participació en el procés per renovar equips directius0

703 31/01/2005, 09:21   

El curs que ve, prop del 70% dels equips directius d'escoles i instituts seran nous, gràcies a un procés que es va ajornar l'any passat i que té com a gran novetat la selecció dels directors mitjançant l'avaluació d'un projecte educatiu per a tres anys. Segons les primeres dades recollides pel Departament d'Educació, la convocatòria ha estat un èxit de participació. A secundària, de les 314 vacants existents, s'han presentat 307 projectes, un 98% del total. El percentatge a primària ha estat una mica més baix, del 72%.

El procés, mitjançant un concurs de mèrits, per canviar les direccions dels centres educatius tot just ha començat i encara es desconeix l'abast de la reforma. El Departament d'Educació processa ara les dades de la quantitat de professors que han presentat projectes per dirigir altres centres educatius i quantes escoles o instituts tenen dos projectes diferents que una comissió de selecció formada per cinc persones haurà de dirimir a partir de finals de febrer. Però la nova maquinària ja està en marxa per renovar les direccions i tot fa preveure que els nomenaments a dit -que ara arribaven a la xifra del 60% de directors- quedaran molt lluny d'aquest percentatge gràcies al gran interès que ha despertat el nou procediment que haurà acabat, del tot, el mes de maig.

Segons dades del Departament d'Educació, de les 1.423 vacants per cobrir als centres, s'han presentat un total de 1.103 sol·licituds. Aquests projectes, que ara hauran d'estudiar les comissions formades per un pare, un director, un inspector, tres professors i un representant de l'ajuntament, hauran de definir els objectius, les línies d'actuació i els indicadors que serviran perquè l'administració avaluï els equips directius quan acabin el seu mandat de tres anys.

Carles Mata, president d'Axia, entitat que agrupa els directors de primària i secundària, va manifestar: «Aquest nou procés de selecció ens acosta als nivells europeus i amb les dades a la mà és un èxit de l'associació que resulta, però, paradoxal perquè es mantenen problemes com ara la falta d'autoritat i la nul·la capacitat de decisió dels equips directius, i les mateixes condicions laborals que són una burla a l'esforç que fan els equips directius.» Tot i no canviar les condicions -amb complements salarials que poden anar dels 203 fins als 646 euros mensuals bruts, i reduccions horàries d'entre 9 i 10 hores-, Mata firma: «És un gran èxit, estem contentíssims d'haver contribuït al canvi en aquest país.» Axia s'entrevistarà ara amb Educació per concretar de quina manera es constitueixen les comissions que han de decidir els directors.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal