El curs 2005-2006 podria avançar-se0

592 05/02/2005, 16:45   

Malgrat tenir en contra el professorat, la consellera d'Educació, Marta Cid, ha confirmat la voluntat d'avançar tres dies l'inici del curs. Tot i que no ha volgut pronunciar-se sobre una data exacta, ha apuntat al dilluns 12 de setembre com el dia més probable d'inici de curs.

En roda de premsa després de reunir-se amb els rectors de les universitats catalanes, la consellera ha considerat que el canvi de data d'inici del curs 2005-2006 "no comportarà dificultats extraordinàries" i ha afegit que és "una proposta d'un sentit comú evident", ja que el 15 és dijous i el 12 dilluns. Per aquest motiu, el primer document que s'ha presentat és obert i "susceptible de rebre aportacions", segons la consellera.

El Departament d'Educació ja ha començat a debatre aquest assumpte amb la comunitat escolar perquè, segons Cid, "la decisió no pot ser unilateral, sinó que es consultarà amb tots els sectors". En tot cas, de modificar-se finalment el calendari, Cid ha volgut deixar clar que no hi haurà més dies lectius durant el curs.

El professorat, en contra

L'anunci de l'avançament del curs escolar ha provocat el rebuig del Sindicat de Professors de Secundària, que ha engegat una campanya en contra. Segons el sindicat, si el curs comença tan aviat, el professorat no té temps de preparar tot el curs, de celebrar claustres, reunions de departaments i programació, atendre els pares i elaborar horaris.

La veritat és que l'anunci del Departament d'Educació tampoc és una sorpresa per al professorat. De fet, ja fa temps que es parla de la possible modificació del calendari escolar, avançant l'inici de curs per tenir menys mesos de vacances a l'estiu i, aleshores, repartir els dies festius al llarg del curs, de la mateixa manera que s'està fent a d'altres països europeus, com França. A principi d'aquest curs, la consellera ja va dir que aquest seria l'últim any que les classes començarien el dia 15 de setembre.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal