Treballadors sense títol podran acreditar-se en tretze instituts0

638 10/02/2005, 09:53   

Tretze instituts d'educació secundària de Catalunya seran els encarregats d'atorgar el títol de formació professional als treballadors que no el tinguin però que s'han format durant anys en el món laboral. Les titulacions, que encara s'han de concretar, són, bàsicament, per al sector serveis.

Ho va anunciar ahir a Olot el director general de Formació Professional de la Generalitat, Josep Francí, que va destacar l'IES La Garrotxa com a referent a Catalunya; el pla de transició del treball, per la inserció laboral que aconsegueix, i l'IES Bosc de la Coma per haver adaptat un ordinador perquè un jove reclús pugui fer FP a distància.

Els 13 instituts d'educació secundària catalans escollits per a aquesta experiència pionera seran els encarregats de fer les proves de reconeixement i de l'acreditació professional, cadascun d'una determinada matèria. Aquestes proves permetran a les persones que s'han format directament en el món del treball obtenir un nombre determinat de crèdits del títol de formació professional relacionat amb la matèria en què és competent cada centre. Les proves per a les acreditacions es començaran a dur a terme a partir del maig vinent. Els IES encarregats de les homologacions són La Garrotxa d'Olot, que farà acreditacions en fabricació mecànica; Narcís Gifra de Girona, que acreditarà en electromecànica; Josep Brugulat de Banyoles, Montsià d'Amposta, l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils, Comte Rius, Vidal i Barraquer i Pere Martell de Tarragona, La Pineda de Badalona, Castell Arnau de Sabadell, Ebre de Tortosa, Quercus de Sant Joan de Vilatorrada i La Cetània de Manresa. Josep Francí també va avançar que Educació estudia obrir la formació professional a tots els treballadors, a través de l'ensenyament a distància, cosa que serà possible a partir del novembre d'aquest any, i va dir que es podran matricular solament per a crèdits determinats.

Segons ell, d'aquesta manera Educació pretén flexibilitzar al màxim l'accés a la formació professional, en el marc d'un pla més ampli per reorganitzar i reforçar la formació d'adults. Francí va explicar que el primer pas ja s'ha fet amb el traspàs de les competències en aquesta matèria del Departament de Benestar i Família al d'Educació i va anunciar més suport als 126 centres de la Generalitat, els 27 de municipals i els 19 de privats que es dediquen a la formació d'adults. «El nostre objectiu és reduir els 20 punts per sota de la mitjana europea en què estem en aquest tipus de formació, cosa que limita la nostra competitivitat», va sentenciar.

Josep Francí va manifestar que, en el marc de la Conferència Catalana d'Educació Permanent que durarà 2 anys, s'ha creat una comissió mixta entre Educació i les administracions locals per establir les competències de cadascú en aquesta matèria, els traspassos que es poden fer i la manera de finançar-los. En aquest sentit, va posar Olot com a exemple de col·laboració institucional entre l'Ajuntament, el Consell Comarcal de la Garrotxa, els IES de la ciutat, el Centre de Formació d'Adults i el pla de transició al treball -per a alumnes que no superen l'Ensenyament Secundari Obligatori-. I va fer públiques les converses que mantenen amb l'Ajuntament per incrementar la cogestió de la formació d'adults.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal