El nou calendari proposa allargar un dia les vacances de Nadal0

981 10/02/2005, 10:19   

L'avançament de l'inici de curs ja el va anunciar la setmana passada la consellera d'Educació, Marta Cid, als mitjans de comunicació, obrint la caixa de trons. Però aquest dimecres s'ha confirmat la proposta de nou calendari escolar de cara el curs que ve. Educació, en la Taula Sectorial d'Educació, ha presentat de forma oficial la seva proposta de calendari per al curs 2005-2006. Aquesta passa per començar el curs tres dies abans (el 12 de setembre) i avançar un dia les vacances de Nadal i final de curs. "Un tres per dos", com diu el sindicat Fete-UGT que, com el Sindicat de Professors de Secundària i el professorat, no està d'acord amb el canvi.

El Departament d'Educació vol que el curs comenci el 12 de setembre i no el dia 15, com és habitual, perquè diu que aquest cau en dijous i el més lògic és que les classes comencin el mateix dilluns, que és dia 12. A canvi de l'avançament d'aquests tres dies de les classes, Educació proposa avançar un dia les vacances de Nadal, que començarien així el 21 de desembre enlloc del 22, i final de curs, acabant les classes el 21 de juny enlloc del dia 22.

El nou calendari no agrada a sindicats ni al professorat. Fete-UGT diu, a través d'un comunicat, que "aquest 3 per 2 té difícil justificació". Tot i que Educació assegura que el canvi pretén acostar el calendari escolar català a l'europeu, per al sindicat aquest argument no té cap sentit perquè, segons diu, "el nostre calendari ja és plenament europeu si es compten el nombre total de dies escolars i d'hores lectives anuals."

El sindicat, però, reconeix la diferència de distribució de les vacances entre el calendari escolar espanyol i el d'altres països d'Europa, com França, on tenen menys dies festius a l'estiu i els tenen repartits al llarg del curs. Però segons el sindicat implantar aquest horari aquí no tindria cap sentit a causa del clima, molt més calorós a l'estiu que a la resta d'Europa, i del funcionament del sistema educatiu, que requereix que el professorat es reuneixi abans de l'inici de les classes per preparar el nou curs. Precisament, un dels motius principals pels quals el professorat està en contra de l'avançament de l'inici de curs és que si les classes comencen abans no tindran temps suficient per organitzar la seva feina.

Davant les crítiques rebudes, Educació ha deixat clar que aquesta no és una proposta "tancada", sinó que és un esborrany que es debatrà amb tots els agents implicats. Si no hi canvis en la proposta, Fete-UGT ja ha dit que serà realment difícil aprovar el calendari per al curs que ve quan està previst, el proper 4 de maig. De la seva banda, el Sindicat de Professors de Secundària (SPS) ha engegat a Internet una campanya de rebuig a l'avançament de l'inici de curs.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal