Educació vol que la FP es pugui estudiar a distància0

595 11/02/2005, 10:55   

La voluntat de la consellera d’Educació, Marta Cid, perquè la Formació Professional (FP) deixi de ser la «parenta pobra» de l’ensenyament comença a fer-se realitat. En declaracions a 20 minutos, la consellera va anunciar ahir que el departament d’Educació estudia la possbilitat d’obrir cursos de la FP a distància o en règim semipresencial i la matriculació per crèdits.

«es vol avançar l’inici del curs escolar per les demandes de les famílies que reclamen menys vacances durant l’estiu»

També es vol facilitar el pas d’un grau mitjà a un de superior establint unes pautes clares perquè l’alumne pugui acabar el seu cicle formatiu allà on vulgui.

Cid vol que «la FP deixi de ser vista com l’àmbit on hi van els alumnes que no poden anar a la universitat» i alhora «cobrir les necessitats de professionalització del mercat».

La consellera també va anunciar que «es vol avançar l’inici del curs escolar per les demandes de les famílies que reclamen menys vacances durant l’estiu». A falta de més concrecions, el pròxim curs començarà el dilluns 12 de setembre. Els dies de més que treballaran els mestres, els lliuraran probablement al Nadal.

Projecte entorn

D’altra banda, la consellera va recordar que Educació posarà en marxa a 25 poblacions catalanes els Plans Educatius Entorn, un projecte que pretén involucrar les famílies i entitats com a una extensió de l’escola.

Barracons i immigrants

Cid assegura que els barracons i el gran nombre de professors interins són els «esculls més vistosos a resoldre» en l’àmbit educatiu de Catalunya. Respecte a la concentració d’alumnes estrangers en algunes escoles, va explicar que s’han creat gairebé 700 aules d’acollida en centres públics i concertats amb la incorporació de 158 professionals per tal de fomentar la cohesió social i impulsar l’ús social del català entre els alumnes nouvinguts i també els autòctons.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal