Per què l'escola no ha de ser una empresa?0

1074 22/02/2005, 09:27   

En un món capitalista, algunes escoles han acabat convertint-se en un negoci. Així, centres privats, que ofereixen tot tipus de serveis, instal·lacions i activitats a un preu que només poden pagar butxaques privilegiades, conviuen al costat d'escoles públiques més modestes i amb mitjans limitats. Però està bé que l'educació es torni negoci?

Dimarts a la Sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5), a les 19:30 hores.

El sociòleg i investigador associat a la Universitat París X i membre de l'Institut de Recerca de la Fédération Syndicale Unitaire, Christian Laval, ens explica per què l'escola no ha de ser una empresa aquest dimarts, a les 19:30 hores, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Christian Laval ens aproparà a les maneres en què el sistema escolar es transforma a tot el món sota les pressions econòmiques, socials i polítiques. Laval anomena aquest nou model d'escola, basada en la mercantilització de l'educació, "escola neoliberal".

Segons Laval, l'escola no ha de ser concebuda com una empresa i ens presentarà l'altra cara de la moneda: aquella escola que s'allunya del model d'empresa i es basa "en la igualtat social, el lliure desenvolupament de les facultats humanes i la solidaritat entre tots els membres de la humanitat".

La xerrada, gratuïta i oberta a tothom, té lloc aquest dimarts a la Sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5), a les 19:30 hores. Forma part dels Debats d'Educació, organitzats per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Fundació Jaume Bofill amb l'objectiu de debatre sobre el futur de l'educació a Catalunya i a la resta del món.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal