El govern impulsarà l'ensenyament de totes les llengües oficials0

538 23/02/2005, 08:38   

La comissió d'Educació i Ciència del Congrés dels Diputats va aprovar ahir, amb una esmena del PSC, una proposició no de llei presentada per ERC, que insta el govern estatal a «impulsar, en el marc del debat obert per a la reforma del sistema educatiu, la creació d'una matèria optativa per fomentar el coneixement de les llengües i cultures oficials de l'Estat distintes del castellà en l'etapa d'educació secundària obligatòria».

El diputat d'ERC Francesc Canet ha ressaltat que aquest acord «posa les bases perquè les generacions futures vegin la diversitat cultural i lingüística de l'Estat com una riquesa i no com un destorb». El text es va aprovar amb els vots de tots els grups, excepte el PP. La diputada del PSC Montse Palma va matisar que en la proposta presentada pels independentistes s'hi va afegir una esmena perquè la nova reglamentació tingui en compte «totes les llengües oficials» i no només el català. Palma també va recordar que els socialistes ja havien presentat una proposta en la mateixa línia l'any 2001, que no es va arribar a debatre al Congrés.

En el marc d'aquest procés de discussió del sistema educatiu, la ministra d'Educació, María Jesús Sansegundo, va anunciar ahir que el 17 de març informarà de la modificació legislativa de la llei orgànica de qualitat de l'educació a la Conferència Sectorial de l'Estat i les Comunitats Autònomes. Ara ja fa gairebé sis mesos que la ministra va presentar als consellers d'educació de les comunitats autònomes el document amb les propostes del ministeri. Les principals discrepàncies són a l'hora de concretar quin ha de ser el paper de la religió a l'escola.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal