Cid aposta per avançar cap a la competència compartida amb els ajuntaments0

550 24/02/2005, 10:28   

a consellera d''Educació de la Generalitat, Marta Cid, ha apostat per avançar cap a la "coresponsabilitat, la cogestió i la competència compartida" amb els ajuntaments en matèria educativa, perquè és l''"administració més pròxima" als ciutadans i, per tant, a les problemàtiques que es plantegen, ha dit.

Cid ha inaugurat la I Jornada d''Educació i Municipis, que s''ha fet al Palau de Congressos de Catalunya a Barcelona amb la participació de més de 500 representants de l''administració local i de la comunitat educativa.

Després de reconèixer l''esforç dels ajuntaments per gestionar les polítiques educatives, Cid ha manifestat la voluntat de resoldre "la insuficiència financera, que és flagrant" dels consistoris per fer front de les necessitats dels municipis.

En aquesta línia, ha assegurat que les dues administracions comparteixen "uns espais comuns de gestió" en l''àmbit educatiu, com l''etapa de 0 a 3 anys -respecte a la qual s''ha signat un acord per a crear 30.000 noves places de titularitat pública fins a 2008-, la formació de persones adultes i la formació professional, entre altres qüestions.

També s''ha referit a les oficines municipals d''escolarització, un instrument creat pel tripartit per garantir la transparència en les preinscripció escolar i que ha assegurat que l''experiència en forma pilot en dotze municipis demostren que són "un bon instrument".

Cid ha dit que l''ordenació acadèmica i de personal seguirà sent competència de la Generalitat i ha defensat la necessitat de buscar "instruments de cogestió" per facilitar les sinergies entre els ajuntaments i la Conselleria.

Tant Josep Maria Roig, president de l''Associació Catalana de Municipis i Comarques, com Manuel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya, han coincidit a afirmar que "mai com ara ens havíem sentit tan acompanyats i reconeguts per part de la Generalitat", en paraules de Bustos.

Així, han apostat per seguir endavant amb la coresponsabilitat amb la Generalitat en matèria educativa, i han criticat la falta de finançament per poder portar-ho a terme.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal