Escola! Integrem?0

784 25/02/2005, 09:05       #Salut laboral,

Que difícil resulta integrar alumnes violents dins de l'aula. La política actual diu que s'han de reconduir aquests adolescents neuròtics dins la societat. L'administració ordena que sigui l'escola qui executi aquest edicte, però cal que sigui aquesta qui ho faci?

Cal preguntar-se ara si això és integrar o deixar de banda la majoria

Cal preguntar-se si tot representa una màscara de l'administració

És fàcil derivar responsabilitats, més difícil és assumir-les. Els docents no són psicòlegs i molt menys psiquiatres. Malgrat tot, d'ells s'espera que resolguin el problema.

La desgràcia arriba quan l'alumne anòmal perpetra l'insult, l'amenaça i l'agressió al professor, fet el qual passa massa sovint. Sota aquesta pressió poc poden fer els docents. Dirà algun pedagog llepafils que cal aplicar la teoria de moda: la resolució de conflictes. Però tal teràpia esdevé un pacte de bones intencions sense que ningú sàpiga com portar la gesta a la pràctica. Quan un caganiu de dotze anys clava una puntada de peu a un mestre, afecta tota la resta. Si el tutor no pot solucionar la violència d'un sol individu, encara menys podrà atendre la majoria. Si un únic alumne centra l'atenció del docent, poc assistirà el mestre els altres. Cal preguntar-se ara si això és integrar o deixar de banda la majoria, cal preguntar-se si tot representa una màscara de l'administració.

Potser els pares, pobres, i els docents, els altres, no són culpables, sols són unes víctimes d'un sistema.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal