A propòsit de l'informe Pisa0

734 25/02/2005, 13:02   

Sóc professor de secundària i tutor al 2n cicle de l'ESO. Arran de l'informe Pisa es parla i es parlarà molt sobre la qualitat de l'ensenyament. És un debat positiu però cal que sigui realista. Hi ha alumnes a 3r i 4t d'ESO que generen greus conflictes disciplinaris i trenquen constantment el ritme d'ensenyament a l'aula. En molts d'aquests nois i noies hi ha un desig exprés i manifest d'estudiar mecànica, fusteria, lampisteria, electrònica o perruqueria.

Malgrat tot els mantenim a l'aula escoltant la Revolució Francesa, trigonometria, formulació química, anàlisis gramaticals, El Quijote o les característiques i la formació d'una orquestra.

Molts d'aquests alumnes cada cop se senten més incapaços de superar els estudis, cosa que perjudica greument la seva autoestima. Finalment tot acaba derivant en actituds força negatives.

Crec que seria positiu que les administracions plantegessin algun itinerari de tipus professional i força pràctic per al 2n. cicle de l'ESO. Abans amb l'antiga FP molts alumnes "fracassats escolars" acabaven fent una enginyeria tècnica o una diplomatura. Jo era d'aquests i actualment sóc diplomat en empresarials i llicenciat en econòmiques.

Als que diuen que s'està discriminant quan se separa tan aviat, els he de dir que mai vaig tenir aquest sentiment: anar a fer FP, en el meu cas, era l'evolució lògica a partir de les meves qualificacions escolars.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal