Resposta al Sr. Xavier Roig0

793 27/02/2005, 23:22   

Sr. Xavier Roig, llegint el seu article Els Intocables, publicat el dia 20 de febrer, vaig sentir una profunda indignació com a mestra i com a ciutadana.

En primer lloc, l'escrit es basa en la generalització, i segur que vostè ja sap, com tan bé han explicat diferents teories comunicatives, que aquesta és una eina que falseja i manipula la realitat.

En segon lloc, és evident que el perfil que vostè descriu existeix, com en tots els col·lectius. Ens sap greu que no hagi tingut l'oportunitat -segurament perquè la seva opció no ha estat l'escola pública- de compartir el fet educatiu amb mestres il·lusionats, amb projectes, que creuen en una educació creativa, intel·lectual i social, que treballen en equip, que estan oberts a noves perspectives, que assumeixen els canvis... En definitiva, que estan convençuts que l'educació és una eina molt potent de transformació social. S'ho creuen i hi treballen de ferm dia a dia.

Com pot deduir molt bé, en aquest tarannà no hi tenen cabuda paraules com ganduls, abús, immobilisme, aprofitats... Són mots buits que no responen a la nostra realitat ni a l'entorn on treballem.

Finalment, només ens queda convidar-lo a conèixer una altra realitat, que sembla que ignora, i poder ajudar-lo a ampliar la seva perspectiva i mirada cap al nostre col·lectiu.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal