Canvi d'estil docent0

860 01/03/2005, 09:26   

S'insisteix en la necessitat que la formació inicial del magisteri inclogui continguts sobre com ensenyar i aposta per introduir un any de pràctiques en un centre escolar com a requisit per accedir a la docència. Es proposa avançar vers un nou model de magisteri que superi el concepte de funcionari. Fins i tot es destaca la conveniència que els centres escolars puguin escollir els mestres en funció dels perfils professionals que s'adeqüin al seu projecte educatiu.

Un pacte per dir que sí?
Lluís Hernàndez i Sonali. Avui 01/03/2005

Sí, però la innovació educativa se centrarà en el canvi del sistema escolar i educatiu. La innovació canviarà formes i mètodes a les aules utilitzant nous materials i noves tecnologies per tal d'aconseguir un canvi d'actitud i d'estil docent, perquè sigui més cooperatiu i més compromès envers una nova concepció de l'ensenyament/aprenentatge, més activa, i una nova visió d'escola com a espai de negociació i de diversitat, és a dir, com si capgirés la concepció educativa.

Un procés d'innovació, a curt termini, és difícil de mesurar, atès que una reforma no significa innovació ni a l'inrevés. I no tota reforma, per tant, implica un canvi a l'escola ni un procés de millora. La noció d'innovació haurà de ser amplíssima per no caure en un retrocés o contrareforma.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal