El bisbat demana rebaixar les exigències als mestres de religió0

1370 04/03/2005, 09:37   

Un total de disset centres d'educació infantil i primària de la diòcesi de Girona no imparteixen classes de religió catòlica per falta de professors. Així ho va denunciar ahir el bisbat de Girona, que ja ha demanat a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) que rebaixi el nivell dels estudis exigits al professorat per impartir la matèria de religió. En els centres d'educació secundària i batxillerat la situació no és gaire millor, ja que no hi ha prou professors per fer substitucions.

El bisbat atribueix aquesta falta de personal a les exigències de la CEE, ja que als professors de religió se'ls demana que, a més de la titulació bàsica de mestre o llicenciat i el nivell C de català, també tinguin un diploma eclesiàstic d'idoneïtat (DEI). Aquest certificat es pot obtenir per dues vies: cursant 18 crèdits a la universitat en el cas dels mestres d'educació infantil i primària, o amb una diplomatura de ciències religioses, uns estudis de tres anys de durada, en el cas dels professors de secundària. Uns requisits que el delegat diocesà d'ensenyament del bisbat de Girona, Pere Micaló, va considerar "exagerats".

Micaló va demanar ahir que la CEE redueixi les diferències entre uns titulats i els altres per adquirir el DEI i que es "replantegi els continguts que s'exigeixen als professors per treure's aquest títol". El delegat diocesà ha confirmat que fa dos anys es va fer aquesta petició a la CEE, però que aquesta no admet "rebaixes". "I mentrestant el que tenim són escoles buides de professors i amb demandes que no podem atendre", va afegir.

Actualment a la diòcesi de Girona -que inclou els municipis de l'Alt Maresme però no els del Ripollès i la Cerdanya- hi ha 124 professors de religió i 281 centres públics.

D'aquests, un 80%, és a dir 243 escoles, han demanat poder fer classes de religió i el bisbat de Girona només ha pogut atendre 226 peticions. La resta no s'han pogut cobrir per falta de professors. A aquesta mancança s'hi ha d'afegir que els professors amb titulació han de triar entre apuntar-se a les llistes d'interins o impartir només classes de religió. En els últims quatre anys un 28% dels alumnes gironins han demanat fer religió.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal