Proposen separar els nens negres0

668 08/03/2005, 10:36   

El director de la Comissió per a la Igualtat Racial del Regne Unit, Trevor Phillips, es va manifestar ahir a favor de separar els nens negres en aules diferents per tal de millorar el seu rendiment educatiu.

En unes declaracions al programa de la BBC Inside Out, Phillips va recolzar aquestes mesura radical perquè, segons va dir, els nens negres no obtenen bons resultats en les proves del certificat general d'educació secundària (GCSE), necessaris per poder cursar el batxillerat (entre els 16 i els 18 anys).

Aquest alt càrrec educatiu també va criticar els pares dels nens que no viuen amb ells i va demanar mesures fermes contra els que, per exemple, no participen en les reunions de l'escola. Va arribar a dir que s'hauria de qüestionar si els pares que desatenen l'educació dels seus fills tenen dret a veure'ls.

Trevor Phillips en cap cas va parlar de la separació de les nenes negres, ja que els resultats dels GCSE demostren que aquestes obtenen millors notes que els nens blancs, va informar.

En tot cas, les paraules d'aquest alt responsable educatiu del Regne Unit han causat ja un gran rebombori a tot el país. Ahir mateix el subsecretari de l'Associació de Directors de Secundària, Martin Ward, va afanyar-se a dir que és important que les escoles ajudin tots els nens que no tenen un bon rendiment escolar, però en tot cas va considerar "contraproduent" haver de donar un "tractament especial" als nens de color.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal