Resposta d'alguns intocables0

633 09/03/2005, 08:52   

Costa de creure que una persona a la qual se suposa un cert raciocini per la seva condició de llicenciat i escriptor pugui caure en els prejudicis més parcials i estereotipats quan es refereix a un col·lectiu de milers de professionals, com som els del cos docent públic, com ell ens anomena, i no s'estigui de qualificar-nos de ganduls diversos cops.

Seria molt més efectiu reduir la jornada laboral i comercial, com passa a molts països d'Europa

L'SPS inicia una campanya per tal que els professors de secundària manifestin el seu rebuig a l'avançament de les activitats lectives

Tot i els greuges acumulats durant anys contra els esquenadrets, la gota que sembla que ha fet vessar el got de la seva indignació és que estiguem en contra de començar el curs el 12 de setembre, en lloc del 15, com es feia fins ara. En Xavier Roig creu que no volem treballar. Es veu que no pot entendre que el que nosaltres considerem és que aquest moviment en el calendari -començar abans i acabar abans- no soluciona absolutament res i és un miratge que pretén resoldre la famosa conciliació entre l'horari familiar i el laboral, quan en realitat només el canvia de dates, a costa de la preparació del curs.

Seria molt més efectiu reduir la jornada laboral i comercial, com passa a molts països d'Europa -més avançats que el nostre, per cert-, perquè els pares poguessin estar amb els seus fills quan acabin l'escola en lloc d'allargar l'horari docent. D'això, ni més ni menys, ens queixem. És evident que a qui pensi que l'escola és la guarderia perfecta, això li crea un problema: haver d'aguantar els seus fills. Per a aquests, l'escola no està mai prou hores o dies oberta.

És evident que hi ha professors ganduls, com hi ha escriptors ganduls i enginyers ganduls, però esmentar-ho és d'una banalitat quasi infantil. Com dir que també hi ha bones i males escoles! Molts de nosaltres hem treballat a l'escola concertada, i vam sortir escaldats del clientelisme pretesament empresarial que vam conèixer. És possible que tinguéssim mala sort. O és que potser ens ho mereixíem, per raons òbvies?

No coneix prou els mestres, -funcionaris, interins i substituts-, Sr. Roig, per permetre's el luxe de ser tan categòric ni crec que el preocupi realment coneixe'ns, ja que si fos així no podria escriure articles populistes per deixar constància de la seva mentalitat de cap de multinacional, encara que sigui a costa d'exhibir detalls inequívocs d'una ignorància involuntària però manifesta.

Secció d'Ensenyament de Masquefa, per unanimitat


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal