Cid confirma que el proper curs començarà el 12 de setembre0

946 09/03/2005, 14:49       #Mobilitzacions,

Ja ho havia avançat però la consellera d'Educació, Marta Cid, ha confirmat aquest matí, en la inauguració del Saló de l'Ensenyament, que el proper curs 2005-2006 començarà el dia 12 de setembre, tres dies abans del que és habitual. Cid diu que no es tracta d'una modificació definitiva del calendari escolar sinó que simplement s'ha decidit adequar-lo per a què el curs comenci un dilluns en lloc de dijous.

La consellera ha deixat be clar que l'avançament de l'inici de curs no suposa més dies de classe al cap de l'any. Així, el proper curs tindrà els mateixos dies lectius que aquest. Cid ha explicat que, a canvi dels dies que s'avança l'inici de curs, les classes acabaran, al juny, un dia abans, i que, a més a més, cada escola podrà escollir un dia festiu més.

El professorat s'oposa a què s'avanci el curs escolar ja que els docents diuen que no tindran temps suficient per organitzar i preparar l'inici de les classes. Mestres i professors realitzen aquests preparatius les dues primeres setmanes de setembre però, amb el canvi del calendari escolar, tindran tres dies menys.

La consellera d'Educació ha volgut tranquilitzar el professorat que s'oposa a l'avançament de les classes, dient que aquest canvi no estableix que, d'ara endavant, l'inici del curs escolar sigui el dia 12 de setembre, sinó que la mesura respon a "l'adequació del calendari" que es fa cada any. Cid ha assegurat, com sempre ha fet, que si es decideix canviar definitivament el calendari es farà debatent-t'ho amb totes les parts implicades, dins el Pacte Nacional per a l'Educació.

La consellera ha donat a conèixer també aquest dimecres, en la inauguració del Saló de l'Ensenyament a Fira de Barcelona, les dades de preinscripció escolar per al curs 2005-2006 i les novetats que s'hi establiran, entre les quals destaquen les penalitzacions per als pares i mares que falsegin les dades del padró dels seus fills per poder matricular-los a un centre que no pertany al seu barri.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal