Més de 30 instituts de Barcelona denuncien baralles i tràfic de drogues0

675 11/03/2005, 09:26       #Salut laboral,

Trenta-tres instituts d'ensenyament secundari de Barcelona han demanat ajuda a l'Ajuntament per solucionar els problemes que protagonitzen els joves a les portes dels centres. El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Jordi Hereu, va explicar ahir a la comissió de Seguretat Ciutadana que des de fa tres mesos existeix un protocol per denunciar actes vandàlics, baralles, agressions, robatoris, consum de cànnabis i tràfic de drogues a les entrades i sortides escolars.

El regidor del PP Albert Villagrasa va reclamar ahir que «es reforci la seguretat a les entrades i sortides dels col·legis». Villagrasa va recordar que s'ha incrementat la inseguretat en alguns centres públics i privats, amb més robatoris, venda de droga i inseguretat viària. En aquest sentit, va subratllar que diverses associacions de veïns s'han queixat del consum d'estupefaents als voltants d'escoles de Barcelona. Per això, va considerar «imprescindible una actuació pedagògica, a més de la presència preventiva de la Guàrdia Urbana».

Hereu li va respondre que ja existeix un protocol des del mes de novembre i, per tant, no s'ha de fer «alarmisme», ja que no és la tònica dominant dels 833 centres escolars de la ciutat. D'aquesta manera, va demanar que no s'estigmatitzi aquests instituts per aquests problemes i va afegir que «no podem deixar les escoles sense resposta».

El protocol estableix un circuit de resposta quan un institut té un problema. En primer lloc, es valora si es tracta d'una demanda urgent o preventiva. Si és urgent, s'avisa la Guàrdia Urbana, que actua de manera immediata. De totes maneres, totes les demandes d'intervenció que s'han rebut fins ara a l'Ajuntament, un total de trenta-tres, s'han resolt per la via preventiva. Aquesta manera d'intervenir implica que s'ha d'informar un secretari de prevenció, que coordina el cas i l'equip de treball format per un tècnic d'educació i el director de l'institut.

Aquestes persones analitzen cada cas i fan un pla de treball amb una execució pràctica. El protocol d'intervenció s'acaba amb una avaluació del procés i dels resultats. De fet, Hereu ja va admetre fa uns mesos que les bandes juvenils que s'han detectat a la ciutat en molts casos provoquen problemes en els centres de secundària. La majoria de vegades són nois que procedeixen de països sud-americans i que encara no estan escolaritzats.

D'altra banda, el grup municipal de CiU va denunciar ahir que l'Ajuntament ha disminuït enguany la plantilla de la Guàrdia Urbana. La comissió de Presidència i Hisenda va aprovar ahir una redistribució del funcionariat que deixa el cos en 2.597 efectius, 29 agents menys que l'any passat. El PP també va demanar que es faci un convocatòria per cobrir la pèrdua d'efectius. Hereu va indicar a la comissió de seguretat que hi ha hagut 78 baixes i 105 altes. Per aquest motiu, va reiterar que en els últims cinc anys s'ha incrementat la plantilla en uns 500 agents amb l'objectiu de rejovenir el cos.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal