L'IPC va augmentar el 0,3% el mes passat0

760 11/03/2005, 12:04       #Retribucions,

L'índex de preus de consum (IPC) va pujar el 0,3% al febrer. Amb aquest augment la inflació acumulada en els dos primers mesos de l'any va baixar en 0,6 punts i la interanual es va situar en el 3,3%, dues dècimes més que al gener, segons ha fet públic l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A Catalunya, l'IPC ha augmentat 0,2 punts.

La inflació subjacent, que exclou la variació dels preus dels aliments frescos i de l'energia, va augmentar el mes passat el 0,2%, fins al 2,8% interanual, la mateixa taxa que un mes abans.

El grup més inflacionista al febrer va ser el del transport, en què els preus van pujar l'1,4% per l'alça dels carburants, seguit del d'altres béns i serveis, amb el 0,6% --a causa de la pujada de les assegurances--; el d'hotels, cafès i restaurants (0,5%); vivenda (0,4%) --per la pujada del gasoil i els lloguers--; oci i cultura (0,3%); begudes alcohòliques i tabac (0,2%) i parament de la llar (0,1%).

Pujada del 0,2% a Catalunya

En canvi, es van abaratir els grups del vestit i calçat (0,9%) --a causa de les rebaixes--; aliments i begudes no alcohòliques i comunicacions (0,2%); i els preus de la medicina i l'ensenyament no van variar respecte al mes anterior.

A Catalunya, l'IPC va augmentar un 0,2% el mes passat, i la inflació interanual es va situar en el 3,8%. Així, segons les xifres facilitades per l'INE, la inflació acumulada en els dos primers mesos de l'any a l'economia catalana va baixar un 0,4%.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal