Cid anuncia tolerància zero0

1012 17/03/2005, 10:50       #Salut laboral,

No hi ha d'haver cap tipus de permissivitat amb les agressions entre alumnes a les escoles. Així ho ha deixat clar la consellera d'Educació, Marta Cid, després de conèixer la denúncia d'una família de Mollerussa (el Pla d'Urgell) per un suposat cas d'assetjament escolar al seu fill.

Cid ha defensat la "tolerància zero davant qualsevol comportament d’agressió entre iguals" i, en espera de tenir els resultats de la investigació del cas per prendre les mesures pertinents, ha ofert el suport del Departament d'Educació a la família afectada.

La Generalitat ha obert una investigació arran de la denúncia presentada dilluns passat pels pares d'un alumne de 14 anys d'edat de l'institut La Serra de Mollerussa en què asseguren que el seu fill porta patint des de fa mesos persecució psicològica per part d'alguns companys del col·legi. La gota que ha fet vessar el got, segons els pares, ha estat la distribució d'unes fotocòpies amb una imatge del noi en què apareixia amb talons de dona i amb insults com el de marieta.

Des de dimarts, l'endemà de presentar la denúncia davant els Mossos d'Esquadra, l'alumne presumptament víctima del que s'anomena bullying (assetjament entre iguals) no va a classe. Els seus pares diuen que no el tornaran a portar a aquest centre i han demanat a Educació que se'l canviï d'escola, perquè no consentiran que el seu fill continuï patint aquest tracte. Per la seva part, Educació s'ha compromès a oferir a la família una altra plaça a un altre centre.

La denúncia feta dilluns davant els Mossos d'Esquadra ha estat traslladada a la Fiscalia de Menors de Lleida, que ha obert les corresponents diligències. En espera del resultat de les investigacions, Educació compta amb un informe elaborat pels serveis d’Inspecció Educativa on es fa un seguiment del cas a través de la direcció, el professorat i l’equip d’assessorament psicopedagògic de l'institut de Mollerussa. Però el contingut de l’informe no es farà públic per respectar la intimitat del menor.

Un de cada quatre escolars pateix agressions

El delegat del Departament d'Educació a Lleida, Carles Vega, ha matisat que "es tracta d'un cas totalment aïllat i que no té cap precedent a la província de Lleida". Tot i així, els casos d'agressions entre companys a l'escola són més habituals del que es pensa. Així ho indica l'estudi Prevención y lucha contra la exclusión desde la adolescencia. La violencia entre iguales en la escuela y en el ocio, elaborat el 2004 per un equip de psicòlegs de la Universidad Complutense de Madrid, que assegura que una quarta part dels escolars són víctimes d'agressions.

La major desgràcia que s'ha hagut de lamentar a Espanya arran d'un cas de bullying és la d'un noi guipuscoà de 14 anys que es va suicidar el passat 21 de setembre de 2004 perquè no podia soportar més les agressions dels seus companys de classe.

Per fer front al bullying a l'escola, s'han creat recentment diversos serveis i guies d'orientació per a familiars afectats i docents. A Catalunya, existeix el servei d'atenció SOS Bullying, creat pel sindicat independent ANPE, a través del qual es poden presentar denúncies i demanar ajuda davant casos d'assetjaments i agressions entre alumnes. El servei també ofereix als docents uns cursos de formació on se'ls ensenya a detectar, prevenir i a intervenir en casos de Bullying a l'aula. El professorat també pot trobar una bona guia per fer front al bullying en el material per a la prevenció de la violència i la lluita contra l'exclusió des de l'adolescència editat per l'Instituto de la Juventud del Ministeri de Treball i Afers Socials.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal