Educació canviarà d'institut el noi que va denunciar 'bullying1

1271 17/03/2005, 11:07       #Salut laboral,

La conselleria d'Educació canviarà de centre docent el noi de 14 anys del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) que ha denunciat als Mossos d'Esquadra un possible cas d'assetjament escolar o bullying. El director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega, va manifestar ahir que faran efectiu aquest canvi d'institut després de Setmana Santa, acceptant la petició feta pels pares del menor després d'haver-ho fet públic als mitjans de comunicació.

La consellera Marta Cid també va declarar que el departament es posava a disposició de la família i de l'IES La Serra de Mollerussa i va defensar "la tolerància zero davant qualsevol agressió".

Els pares d'aquest noi van denunciar dilluns vexacions, insults i assetjament contra el seu fill, un adolescent tímid i poc comunicatiu. No van incloure agressions, tot i que van dir en emissores locals que sí que havia estat pegat per altres escolars, fet que hauria originat un intent de suïcidi a l'octubre, segons els progenitors. El repartiment a l'institut d'uns dibuixos del noi calçant sabates de taló i un text ofensiu van acabar amb la paciència dels pares, molt crítics amb el centre educatiu.

Educació no farà res més a l'espera del que ordeni la Fiscalia de Menors de Lleida, que va obrir diligències arran de la denúncia presentada als Mossos. Tot i això, el departament ja disposa d'un complet informe dels fets elaborat per la Inspecció d'Educació. Aquest informe intern i confidencial considera correcta l'actuació de la direcció de l'institut, tot i reconèixer que "alguna cosa ha fallat". El director dels serveis territorials va argumentar que el centre estava fent un seguiment del noi des de feia mesos a través del professorat, la direcció i l'equip d'assessorament psicopedagògic del centre de Mollerussa. Els possibles insults i vexacions que rebia el menor no van arribar a la Inspecció, ja que el centre creia que ja atenia bé el cas.

Per això Vega va explicar que la família devia entendre que no n'hi havia prou i va optar per denunciar-ho a la policia, malgrat que hi havia altres fórmules, com ara recórrer a la Inspecció o a la mateixa delegació territorial. Vega va afegir que l'únic perjudicat de tot plegat és l'estudiant, que des de ahir ja no ha tornat a classe i es troba sota tractament psicològic. Carles Vega va manifestar que mai fins ara s'havia donat un cas d'aquests a Lleida i que per tant no es tractava d'un error del sistema educatiu català sinó d'un cas aïllat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Educació canviarà d'institut el noi que va denunciar 'bullying
1/5 (1)
Full StarEmpty StarEmpty StarEmpty StarEmpty Star
jordi-7fb diu...
\"com ara recórrer a la Inspecció o a la mateixa delegació territorial\"

Ja ho vam fer, i no ens van fer ni cas...
18 febrer 2016 02.26
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal