Condom0

658 29/03/2005, 09:10   

Condom Aquesta mena de globet allargassat, de goma, anomenat condom, condó o preservatiu, acapara cada cop més l’atenció d’un gran nombre de persones de tota condició social, gènere, formació i creença.

Suposem que deu ser per la proliferació de casos declarats de dones i homes infectats de sida --acrònim, sida, recordem-ho, de síndrome d'immunodeficiència adquirida--, encara que nosaltres, pobres carques, no acabem d’entendre, vista la gran evolució i modernitat que ens envolta, el motiu que causa tanta atenció i estranyesa, a la fi, el fons de la qüestió sembla no preocupar gens a ningú: mentre la femella no quedi en estat i no hi hagi perill de contagi, tot s’hi val.

Algun cop ens hem preguntat, per què no es parla d’altres mètodes anticonceptius, de l’abstinència? Sens dubte es podrien extreure conseqüències profitoses d’aquestes practiques, no?; sempre que aquestes disciplines fossin impartides per persones, dones i homes, amb suficient formació ètica i moral (humanística) Cal tenir en compte que aquestes pràctiques comporten a qui les practica, responsabilitat, equilibri, disciplina i respecte envers el proïsme i els seus avantpassats. Precisament tot el contrari del que succeeix amb el preservatiu, que incita subliminarment al plaer egoista i sense compromís de cap classe. Ja n’hi ha prou de tant/ta xerraire entabanador/a i manipulador/a que ho envaeix tot, enverinant encara més el ja prou malmès ambient que es respira. De totes maneres no està de més recordar que l’higienista anglès, Condom, inventa aquest objecte que porta el seu nom, en una època en què el vici feia estralls entre la població i que exercia dues funcions bàsiques: anticontagiosa, una, i anticonceptiva, l’altra.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal