La norma evita entrar en detalls per donar joc a les autonomies0

643 30/03/2005, 10:11       #LOGSE, #LOE, #LOCE,

A diferència de la llei de qualitat (LOCE), els autors de la LOE han evitat aquesta vegada la temptació de fer una norma excessivament reglamentista, d'acord amb les dades que han transcendit de l'avantprojecte, deixant en mans de les comunitats autònomes la definició final de molts aspectes. La necessitat d'atraure el suport de formacions com ERC per tirar endavant el projecte a les Corts hi ha influït decisivament, segons diferents fonts coneixedores del procés de gestació de la llei.

L'esborrany de la LOE, una llei de lleis en què es refondran totes les normes educatives orgàniques dels últims anys excepte la llei del dret a l'educació (LODE), serà presentat aquest matí a Madrid per la ministra María Jesús San Segundo als consellers d'educació de les autonomies, entre ells la consellera republicana Marta Cid. Però, a pesar dels intents del departament que dirigeix San Segundo, l'avantprojecte de llei neix amb falta de consens. El Partit Popular va mostrar ahir el seu rebuig abans de conèixer el text. El seu portaveu d'Educació al Congrés dels Diputats, Eugenio Nasarre, va considerar que la norma tindrà "moltes contradiccions" derivades de "les tensions i les hipoteques" del Govern en aquesta matèria. Segons el seu parer, l'Executiu seguirà sent "presa dels falsos errors conceptuals de la LOGSE", cosa que seria "funesta, dolenta i nociva" per al sistema educatiu.

El dirigent popular va confiar que no es tracti d'una llei de mínims que fomenti models educatius diferents en cada autonomia i desvertebri el sistema.

FLEXIBILITAT

Per contra, el portaveu d'Educació del grup parlamentari socialista, Raimundo Benzal, va mostrar la seva confiança que, en coherència amb el programa del PSOE, el text d'aquesta reforma educativa "serà flexible, atendrà els suggeriments de la comunitat educativa, respectarà les competències auto- nòmiques i donarà resposta a l'estabilitat educativa que la societat espanyola demana".

BUSCANT EL PACTE

Els sindicats UGT i CCOO, les confederacions d'associacions de pares CEAPA (laics) i Concapa (catòlics) i l'organització de religiosos FERE-CECA, no van aconseguir ahir acostar posicions que permetin subscriure un pacte perquè els grups polítics garanteixin l'estabilitat del sistema educatiu amb un finançament suficient i allunyat dels avatars polítics. No obstant, van anunciar que seguiran intentant arribar a un consens durant el tràmit parlamentari.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal