Estabilitat per a l'escola0

586 30/03/2005, 10:24       #LOGSE,

El cicle de reformes i contrareformes que ha anat sacsejant el sistema educatiu s'ha d'eliminar

El Ministeri d'Educació presenta avui a les comunitats autònomes la seva proposta de nova llei d'educació. El projecte aspira a corregir, sense obrir una nova guerra educativa, tant la contrareforma que va projectar l'anterior Govern com alguns dels errors de la LOGSE. Aquest doble propòsit seria inviable si s'imposés una norma monolítica. Però el projecte està obert al debat i respecta l'autonomia de les comunitats i els centres educatius, sense cotilles reglamentistes. Hauria de ser suficient perquè els governs autònoms del PP acceptessin, almenys, el diàleg.

No s'hauria de tornar a utilitzar l'escola com a excusa per a la confrontació ideològica com es va fer amb el debat de les humanitats. El Govern sembla haver resistit aquesta temptació a l'optar per una solució per a la classe de Religió que respecta els pactes amb l'Església i el caràcter optatiu d'aquesta matèria, i al mantenir la situació anterior també en matèries delicades com l'ensenyament del català.

Aquest esperit flexible és positiu. Sempre que no serveixi per perpetuar rutines i privilegis, sinó per impulsar una millora de la qualitat. Sense discriminacions selectives, però amb una clara recuperació de l'exigència acadèmica.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal