Cid demana que es clarifiquin les competències i el finançament0

534 31/03/2005, 10:03       #LOGSE, #LOCE,

La consellera d'Educació, Marta Cid, es va mostrar raonablement satisfeta del contingut de l'avantprojecte de llei orgànica d'educació, si bé va urgir el ministeri a presentar la memòria econòmica que n'ha de concretar el finançament perquè se'n pugui dur a terme l'aplicació. La representant del govern català va considerar que la nova norma permetrà "un marge d'actuació prou ampli" al govern per impulsar una llei catalana, alhora que reforça la presència de la llengua pròpia a l'ensenyament primari i secundari.

No obstant, demanarà a la ministra que concreti quins preceptes de la llei tenen un caràcter bàsic i quins no, amb l'objectiu de poder valorar amb detall quin és el marge competencial que la norma atorga a les autonomies. Les negociacions que ha dut a terme la part catalana per recuperar el terreny perdut, sobretot en l'àmbit competencial i lingüístic, en els últims quatre anys de majoria absoluta del PP, han estat intenses en els últims dies. No va ser fins dimarts a la nit que es va tancar un acord entre el govern català i l'espanyol, treballat a escala de partits entre el PSOE i ERC, sobretot pel que fa referència a la reducció de la presència d'hores lectives de castellà. Els darrers serrells de l'avantprojecte es van polir en un sopar al qual van assistir la mateixa Cid, el portaveu del PSOE al Congrés, Alfredo Pérez Rubalcaba, i alts càrrecs del ministeri d'Educació. En tot cas ara serà el grup parlamentari d'ERC al Congrés, partit en què milita la consellera, qui haurà de garantir el compliment dels acords.

Satisfacció per la llengua

En qualsevol cas, la delegació catalana es congratulava d'haver tornat, en l'àmbit lingüístic, al nivell de la LOGSE -aprovada pel govern del PSOE a principis dels 90- i afirmava que el fet que la norma sigui menys intervencionista la farà més estable i duradora. Cid, que tan bon punt va arribar al govern va demanar a Madrid que paralitzés la LOCE, va admetre que ara s'entra "a fons a canviar el sistema" i que això es fa amb un "canvi de dinàmica" i, sobretot, "sent molt sensibles en la qüestió de la llengua". Pel que fa al finançament de la llei, la consellera va dir que el govern català ja "fa un sobreesforç" finançant, per exemple, amb més de 100 milions d'euros anuals el P3 i P4 a les escoles privades.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal