Nova denúncia d'assetjament psicològic, ara en un institut de Reus0

705 01/04/2005, 11:37       #Salut laboral,

Insults, amenaces i finalment un cop de puny dins el centre a l'hora del pati. Els pares d'un alumne de 1r d'ESO de l'institut Gabriel Ferrater de Reus han presentat una denúncia al jutjat número 7 de Reus per una agressió ocorreguda poc abans de Setmana Santa i en què el seu fill va patir un fort cop a l'ull i contusions al cap. Educació ja s'ha entrevistat amb els pares i ha promès prendre més mesures de seguretat.

Existeixen altres casos similars al centre

El director dels serveis territorials d'Educació va lamentar que aquests incidents es fessin públics

Els insults, les amenaces i les vexacions van començar a l'inici de curs. El noi estudia 1r d'ESO i va un curs avançat, fet que podria haver provocat els recels d'altres joves del centre. Els seus pares van preferir no intervenir-hi fins que poc abans de Setmana Santa va ser agredit per dos nois que van saltar la tanca del centre a l'hora del pati i li van provocar contusions a un ull i al cap. Un dels agressors també estudia a l'institut, tot i que en el moment de l'incident estava expulsat, i l'altre hi havia assistit amb anterioritat. Tots dos van ser identificats al mateix moment i els pares els van denunciar al jutjat número 7 de Reus. La mare de l'alumne, Isabel Martínez, va recalcar el fet que «en el moment de l'agressió ningú el va ajudar i tan culpable és el que pega com el que mira». Segons el seu punt de vista als responsables del centre «el tema se'ls ha escapat de les mans», i va afegir: «Espero que a partir d'ara compleixin amb les seves promeses». En el mateix sentit tant Isabel Martínez com alguns alumnes van manifestar que existeixen altres casos similars al centre.

El director dels serveis territorials d'Educació, Josep Maria Pallàs, es va entrevistar ahir amb els pares i va matisar de quina manera s'actuarà des del departament. En principi els mateixos professors reforçaran la vigilància a l'hora del pati i a les entrades i a les sortides de classe. Pallàs va puntualitzar que l'agressor vinculat al centre continuarà expulsat indefinidament i a les tutories es treballarà sobre aquest assumpte, «insistint especialment en el diàleg i la companyonia». En un altre sentit va lamentar que aquests incidents es fessin públics ja que «en última instància quedarà malmesa la imatge del centre a pocs dies que comenci el període de prematriculació». Des de l'institut no es va voler fer cap tipus de declaració sobre el cas.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal