Barcelona tindrà 23 nous centres l'any 20070

511 08/04/2005, 10:28   

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat van anunciar ahir l'"inici d'una nova època per a les escoles públiques de la ciutat" amb motiu de la presentació del nou pla de manteniment del parc educatiu.

El projecte, amb una inversió de 177 milions d'euros per al període 2005-2007 (més de 29.000 milions de pessetes), suposa la creació de 23 nous centres educatius públics, entre guarderies (15), centres d'educació infantil i primària (CEIP) i instituts d'educació secundària (IES). Quatre d'aquests centres --el CEIP Llacuna i les noves guarderies dels CEIP La Farigola del Clot, el CEIP Carles I i el CEIP Mallorca--, s'inauguraran el curs que ve.

CANVI RADICAL

El pla --finançat en un 72,5% per l'Administració autonòmica i la resta per la municipal-- també permetrà realitzar obres d'ampliació, rehabilitació i reforma en 239 centres i el trasllat o la substitució d'11 més. Així, afectarà, en diferents graus d'intensitat, un 77% del parc educatiu públic actual, format per 322 equipaments.

Tant l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, com la consellera d'Educació de la Generalitat, Marta Cid, que van presentar el projecte, van fer èmfasi en el canvi "radical" que signifiquen aquestes xifres en referència a les de l'anterior Govern, pilotat per Convergència i Unió: "Invertirem més en els dos anys vinents que en els últims 15".

Clos va qualificar de "dramàtic" l'estat de les instal.lacions de molts col.legis de la ciutat i en va culpar la inexistència d'un pla de manteniment dels centres escolars finançat per les dues institucions.

"Aquesta demanda de l'ajuntament, clau per a la dignitat i el funcionament de l'escola pública, va ser desatesa per l'anterior Govern", va denunciar l'alcalde, que va assegurar que l'aportació anual de la Generalitat serà ara un "500% superior" a la de l'etapa de CiU.

Cid va recordar que les dues administracions estan negociant la firma d'un altre acord per crear 900 noves places de guarderia a la ciutat. La consellera va explicar que el pla per als dos pròxims anys és només una "primera fase" i va demanar paciència als centres docents: "No es pot arreglar tot en dos anys, i per aixó hem prioritzat, en consens amb els afectats, les actuacions més necessàries en cada cas".

BANDES JUVENILS

L'ajuntament i la Generalitat van firmar durant el mateix acte un conveni de col.laboració per promoure l'anomenat Pla Educatiu d'Entorn als barris del Raval, Roquetes i Gràcia. Aquesta iniciativa persegueix l'objectiu d'oferir activitats educatives més enllà de l'horari lectiu, fomentant la funció social i de convivència de les escoles i els instituts, en col.laboració amb les entitats de cada zona.

El pla, que s'experimentarà en 24 ajuntaments més, té quatre grans objectius, segons va indicar Clos: "Fomentar la integració a les escoles i ajudar les famílies que ho necessitin amb beques; millorar el trànsit entre el món educatiu i el laboral; i impedir tant el fracàs escolar com l'absentisme".

Aquest últim punt, en què es comptarà amb la col.laboració de la Guàrdia Urbana, està vinculat, tal com va reconèixer l'alcalde, amb l'augment de les bandes juvenils.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal