SEXISME EXTRAVAGANT0

690 08/04/2005, 10:42       #Vaga,

El Govern noruec anuncia que tancarà les empreses que no compleixin amb l'obligació d'assegurar que qualsevol dels dos sexes estarà representat en un 40% dels seus consells d'administració. La notícia és tan extravagant que tinc seriosos dubtes sobre la seva aplicació real.

El tancament és la pena de mort de les empreses, aplicable només si la continuació de la seva activitat resulta intolerable, però en aquest cas la desaparició de l'empresa no té cap relació amb la seva activitat i no sembla que beneficiï aquells a qui es pretén protegir. Fer complir les quotes obligatòries no és una cosa fàcil, però no s'ha de portar a terme amb sancions que repercuteixin en tercers innocents i això és el que passa amb el tancament que afecta tots els treballadors i les seves famílies. Una discriminació no es combat amb una injustícia que també discrimina aquells que resulten indirectament sancionats, perquè els tracta com si fossin culpables.

El sistema de quotes assignades a tots dos sexes genera cultura antidiscriminatòria i permet compensar desigualtats, però no s'acaba amb la discriminació si no es tenen mecanismes que eliminin els obstacles per arribar a aspirar a un dels llocs de la quota.

Avui, en sectors en què no existeix discriminació en les instàncies de selecció, la maternitat segueix tenint repercussions en el desenvolupament de les carreres perquè no compta amb prou suport. Sense ell, les dones que opten per ser mares seguiran tenint-ho molt més difícil, per elevada que sigui la quota i per moltes sancions que s'estableixin.

MERCEDES García Arán. Catedràtica de Dret Penal (UAB)


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal