Dany moral0

888 11/04/2005, 11:14       #Salut laboral,

Fa una temporada que es ve fent ús, repetidament, d’una expressió no emprada a l’hora de quantificar el dany material que hagués pogut produir un sinistre: “dany moral”; nosaltres almenys no la recordem en aquest context.

Que l’ésser humà afectat per qualsevol tipus de catàstrofe passa moments difícils des del punt de vista moral, independentment del material, és lògic i natural, altra cosa és voler quantificar aquest dany. Nosaltres pensem que és pràcticament impossible fer-ho, ja que cada individu percep de manera distinta, molts cops diametralment oposada, una mateixa desgràcia.

De manera que, al nostre entendre, és el benestar material el que ha de preocupar i permanentment a qui mana, i no només en moments puntuals i a corre-cuita. Son molts els milers de conciutadans que malviuen amb sous i prestacions veritablement de misèria --afectats de dany moral!--; tant i tant ho són, que fins i tot fa vergonya aliena publicar-los, encara que algun cop així ho hem fet.

Pensem que qui ha de vetllar pel benestar de l’home, abans de res, s’ha de preocupar --és la premissa més important, així ho escriu i corrobora la Història-- de què aquest tingui les necessitats mínimes indispensables cobertes, després ell ja cultivarà el seu esperit. De dany moral no és necessari parlar-n’hi, per art de màgia desapareixerà...


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal