Educació impulsa la renovació de 300 biblioteques escolars0

879 12/04/2005, 09:35   

Les biblioteques dels centres d'infantil, primària i secundària canviaran. La consellera d'Educació, Marta Cid, va presentar ahir Puntedu, un programa que permetrà a 300 centres públics i concertats reconvertir la biblioteca en un centre de recursos més ampli.

Les biblioteques dels centres obriran fora de l'horari lectiu

El programa, amb una inversió de 5,5 mi lions d'euros, que s'aplicarà el curs que ve a 240 centre públics i 60 de concertats, i que es preveu ampliar cada curs, preveu que un dels professors s'alliberi d'algunes hores de classe per dedicar una part del seu temps a aquest concepte «reformulat» de biblioteca escolar, que a part del suport paper tindrà altres formats relacionats amb les noves tecnologies.

El departament analitzarà els projectes que li arribin i tindrà en compte, entre altres coses, el temps que es preveu que estigui oberta aquesta nova fórmula anomenada centre de recursos, segons va explicar ahir Pepita Corominas, subdirectora general de programes educatius.Per fer possible aquest centre de recursos, la consellera Marta Cid va explicar que es dotarà cada centre que s'inclogui en el programa de tres nous ordinadors, un per a les tasques de documentació i dos per a l'accés a Internet.

Un dels objectius d'aquest projecte, que durant el primer any serà experimental, serà que els alumnes adquireixin el gust per la lectura i no abandonin l'hàbit de llegir, i que es millorin les seves competències en comprensió lectora, un dels aspectes més deficients dels alumnes catalans respecte a la resta d'alumnes europeus, segons constava en els resultats de l'informe PISA que avaluava el nivell educatiu dels països més desenvolupats.

La consellera d'Educació va emmarcar aquest programa en les iniciatives del departament contra el fracàs escolar i va destacar que Puntedu ajudarà a l'autoaprenentatge dels alumnes, alhora que permetrà que moltes de les biblioteques dels centres obrin fora de l'horari lectiu.

Les escoles i els instituts que presentin el projecte que prèviament haurà d'haver aprovat el claustre del centre hauran de formar part de dotze zones que el departament ha anomenat prioritzades i que són les següents: els districtes de Sant Andreu i Sants-Montjuïc de Barcelona; els municipis de Sabadell, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts; i les comarques de l'Alt Empordà, el Garraf, el Baix Penedès, l'Alt Camp, el Segrià i la Ribera d'Ebre.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal