Col.legis holandesos0

559 13/04/2005, 09:11   

Tinc un bon amic holandès, protestant ortodox. Una gent que van a l'església cada diumenge, que no tenen televisió a casa, que beneeixen la taula encara que siguin en un dinar de negocis... Que s'ho creuen, vaja.

Als membres d'aquesta comunitat el Govern holandès no és que els concerti els col.legis: és que els paga tot el que costa l'ensenyament. Senzillament, els pregunta si són prou gent per omplir un col.legi d'acord amb el seu ideari, però amb un respecte exquisit cap a la formació que volen per als seus fills i sense entrar-hi gens, més enllà de complir la llei civil. Perquè, abans que protestants ortodoxos, per al Govern holandès són ciutadans holandesos, amb els mateixos drets que els altres. Això no és d'ara: fa més de 80 anys que ho tenen resolt. I això passa en un dels països més progressistes d'Europa.

Suggereixo a la consellera d'Educació i als senyors del govern tripartit que hi vagin i n'aprenguin com es fa el progressisme de debò. ¿Que no volíem fer de Catalunya l'Holanda del Mediterrani?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal