La Generalitat distribueix programari traduït per Softcatalà0

596 13/04/2005, 09:21   

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del DURSI distribuirà de franc entre abril i maig un nou CD-ROM de programari en català traduït per Softcatalà.

La distribució es farà a través del diari Avui (el dia 23 d'abril, Sant Jordi), el setmanari El Temps (18 d'abril) i les revistes Descobrir Catalunya (26 d'abril), Sàpiens (28 d'abril), NAT (28 d'abril) i Enderrock (2 de maig). També es distribuirà a través de la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

El CD-ROM també es pot descarregar en línia des de l'adreça ftp://ftp.softcatala.org/pub/softcatala/cd-roms/cds/programari_gratuit/

El CD-ROM inclou les versions en català de l'OpenOffice.org 1.1, l'Abiword 2.2.4, el Firefox 1.0.1, el Mozilla 1.75, l'Opera 7.54, ThunderBird 1.0, el Gimp 2.2.3, el LeechFTP 1.3 per a Windows i l'OpenOffice.org 1.1, el FireFox 1.0.1, l'Ispell i el Mozilla 1.75 per a Linux.

Una de les novetats que inclou el CD-ROM és la inclusió de la versió catalana del llibre "Cultura lliure" que ha estat traduït pel DURSI. Aquesta obra ha estat llicenciada sota Creative Commons (CC) per Lawrence Lessig, catedràtic de Dret de la Universitat de Standford (Califòrnia, EUA) i un dels fundadors de la iniciativa Creative Commons (CC).

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb internet i les noves tecnologies a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal