Un 10% dels alumnes valencians són intimidats a l'institut0

430 14/04/2005, 07:47       #Salut laboral,

Un 10% dels alumnes valencians de 13 a 15 anys són víctimes d'intimidacions de manera reiterada per companys de l'institut, segons el projecte Dicta sobre prevenció, diagnòstic precoç i intervenció en trastorns de la conducta alimentària i foment de comportaments saludables entre escolars, elaborat per les conselleries d'Educació i Sanitat.

L'estudi es va fer amb un total de 36.925 alumnes de 486 centres públics i privats, que equivalen a un 28,5% de la població escolar valenciana. En concret, el projecte revela que un 10% d'alumnes són víctimes d'aquest assetjament, i que els joves autors d'aquestes intimidacions corresponen a un 2,5% dels estudiants. Tots són nois.

La fiscalia de menors portarà a judici un noi per assetjament escolar

Demanar perdó a la víctima. Això és el que demana la fiscalia de menors de Lleida a un dels dos implicats en el cas d'assetjament de l'institut d'educació secundària (IES) de la Serra de Mollerussa. Si no ho fa el portaran a judici. De moment, la fiscalia ha demanat un informe per estudiar la situació i veure si l'actuació judicial seria adient. L'adolescent, que suposadament agredia un company de classe de 14 anys de Palau d'Anglesola, pot ser condemnat a llibertat vigilada o a servir la comunitat. Tot i això, si es produeixen les disculpes s'arribaria a un acord. La fiscalia ja ha pres declaració a l'altre menor implicat en el cas de les suposades agressions. Aquest va reconèixer que havia insultat la víctima. Tot i això, sembla que la implicació del segon adolescent és menor que la del noi que hauria de demanar disculpes a l'agredit.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal