CiU vol que les escoles obrin de 8 del matí a 7 de la tarda0

511 14/04/2005, 07:57   

El president de CiU, Artur Mas, va presentar ahir "una ofensiva a favor de la família", una matèria, segons ell, abandonada per l'actual govern, que consisteix en vint propostes pensades per conciliar la vida familiar i laboral.

Estudiar que les escoles s'obrin des de les vuit del matí fins a les set de la tarda amb activitats complementàries i extraescolars a càrrec de les associacions de pares i mares, complir el compromís de crear 30.000 noves places de guarderia, donar un certificat a les empreses que fomentin una nova cultura del temps i del treball i reduir-los paral·lelament un 10% de l'impost de societat, són algunes de les propostes que Convergència portarà al Parlament. Després de recordar que el govern de CiU va ser "pioner" a l'Estat a aplicar polítiques de suport a les famílies, seguint les tendències que ja s'aplicaven a Europa, i posar l'exemple de la possibilitat que els funcionaris reduïssin la jornada amb el mateix sou un cop esgotat el permís de maternitat, Mas va ser contundent: "L'actual govern no fa res".

En un to molt crític va anar més enllà: "Reculem com els crancs, perquè es retallen prestacions, com ara les de Viure en família, i no es desplega la llei de les famílies". "Perden temps amb discussions -va afegir- i no hi destinen recursos, perquè la família no és una prioritat per al govern".

En l'àmbit de les empreses, es proposa l'elaboració d'un pla de guarderies als polígons -amb el qual el tripartit ja s'ha mostrat públicament en contra- i que les fórmules per conciliar la vida familiar i laboral entrin en les negociacions de conveni entre treballadors i empresaris. Mentre que a les escoles, a més d'ampliar horaris per encaixar-los millor amb el temps que els pares es passen a la feina, CiU planteja compensar amb diners les famílies que no tinguin plaça per als fills entre 0 i 3 anys; en l'àmbit de la família es proposa augmentar les ajudes per fills (120 euros mensuals fins als 3 anys i 150 euros mensuals per a les famílies nombroses) i constituir un fons de garantia per cobrir l'impagament de les pensions alimentàries. L'últim apartat conté iniciatives per "introduir a la societat el principi de corresponsabilitat" tant per tenir cura de la casa com dels fills, amb accions pedagògiques com ara campanyes de sensibilització i mesures en la línia d'allargar el permís de maternitat de setze a vint setmanes si les agafa el pare.

Identificar les necessitats

"Reclamem un govern actiu i els ensenyem els camins", va dir Mas, que va acusar el tripart de ser "passiu i passota" respecte al suport a les famílies. Entre aquests camins també es proposa la creació d'un observatori català de la conciliació, que actuï d'òrgan assessor del govern per identificar les necessitats bàsiques i proposi les mesures a aplicar.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal