Nova llei d'educació0

546 15/04/2005, 09:41   

El projecte de reforma de la llei d'educació que ha presentat la ministra San Segundo, d'entrada, em planteja tres interrogants.

Què podrem fer els professors, amb la nostra autoritat minvada pels pares i l'administració, davant els alumnes que no desitgen estudiar, que són conflictius o fins i tot violents, que no deixen estudiar els altres i als quals caldrà aguantar en els centres fins als 18 anys?

Serà l'assignatura de Ciutadania una nova Formación del Espíritu Nacional -de la nació que sigui- o una espècie de Socio-laicisme, els continguts ètics del qual s'imposaran obligatòriament als alumnes, i desautoritzar així els valors que pugui transmetre la de religió, que cursaran només els que ho desitgin sense que compti en l'expedient?

Algú s'imagina el que passarà quan els preadolescents i adolescents descobreixin que si col·lectivament i democràticament decideixen fer vaga, ni els professors ni el centre podrà imposar-los cap correctiu?

I aprofundint un poc més en el contingut d'aquesta reforma constato dos aspectes preocupants: que no es fa res per fomentar la cultura de l'esforç, causa primordial del fracàs escolar que patim; i que es manté la tendència igualitarista de les lleis anteriors, cosa que dificultarà que puguin progressar més els alumnes treballadors, i que es pugui aspirar a una educació de qualitat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal