Educació evita pronunciar-se sobre la proposta d'eliminar filologia catalana0

584 22/04/2005, 08:51   

El Ministeri d'Educació, tot i les reclamacions fetes per ERC i CiU, no es pronunciarà, per «respecte a l'autonomia universitària», ni a favor ni en contra de la proposta d'eliminar la carrera de filologia catalana fins que la subcomissió d'humanitats «no acabi els treballs». El conseller d'Universitats, Carles Solà, ha enviat una carta a la ministra San Segundo, en què qualifica d'«irrenunciables» els estudis de català i li demana «mesures polítiques».

El Ministeri d'Educació encara no ha fet cap gest per apagar l'alarma que hi ha al Departament d'Universitats sobre el futur de filologia catalana. I no el farà fins que la comissió presidida pel rector de la UAM, Ángel Gabilondo, «no acabi els treballs», segons un portaveu del Ministeri, que hi va afegir que «no està clar que la proposta» es debati al Consell de Coordinació Universitària del dia 11 de maig, com inicialment estava previst. Dependrà, en bona part, del ritme de treball de la subcomissió.El que tampoc no queda clar a hores d'ara és si la proposta haurà de passar per una comissió d'experts presidida per Josep Maria Bricall. Després que el Departament d'Universitats anunciés les intencions de la subcomissió, el conseller Carles Solà va enviar dimecres una carta a San Segundo a on li demana que la llengua i la literatura catalanes tinguin un «tractament acadèmic adequat al seu caràcter nacional».El conseller comença la carta dient a la ministra que l'«escriu alarmat per la notícia». Després de la polseguera de les últimes hores, el president de la comissió Ángel Gabilondo té previst tornar a parlar amb els membres de la subcomssió que per àmplia majoria van estar d'acord a eliminar la carrera de llengua catalana.

Proposta de la UIB

La Universitat de les Illes Balears (UIB) elabora l'informe que servirà per contrarestar la proposta de la subcomissió d'Humanitats del Consell de Cooperació Universitària. La UIB s'ha erigit al capdavant de les universitats que formen part de l'Institut Joan Lluís Vives (les de parla catalana) per intervenir en contra de la supressió de les filologies catalana, basca i gallega. El rector de la UIB, Avel·lí Blasco, va afirmar ahir que «hi ha motius acadèmics» per oposar-se a l'esborrany però «sobretot n'hi ha de culturals i d'identitat».


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal