La mare de Jokin no va al judici0

642 25/04/2005, 19:55       #Salut laboral,

La mare de Jokin C. L., l'estudiant que es va suïcidar a Hondarribia (Guipúscoa) presumptament per l'assetjament a què el sotmetien alguns companys d'institut, no ha anat a declarar al judici que se celebra avui a Sant Sebastià per aquests fets a l'estar en tractament psiquiàtric.

Segons ha explicat l'oncle de Jokin, Miguel Ángel Ceberio, l'advocat que representa la família del menor ha presentat un informe mèdic del psiquiatre que tracta la mare del noi en què es desaconsella que la dona presti declaració en la vista oral --que se celebra a porta tancada-- per evitar que revisqui els dramàtics fets referits a la mort del seu fill.

Fonts jurídiques han informat que ja s'ha acabat la declaració dels vuit menors imputats en el cas, set nois i una noia, i a partir d'aquest moment començarà l'interrogatori d'una vintena de testimonis protegits, amics i companys de Jokin a l'institut Talaia d'Hondarribia.

Posteriorment, està previst que prestin declaració el cap d'estudis d'aquest centre escolar i el pare de Jokin, i després d'això compareixeran els pèrits psiquiatres proposats per les parts i els membres de l'equip psicosocial que van elaborar un informe sobre els vuit menors imputats.

Testimonis protegits

El judici té lloc en una sala del Palau de Justícia dotada de les mesures necessàries per preservar la identitat dels menors imputats i dels testimonis protegits que han de declarar en el procediment.

La vista ha aixecat una gran expectació entre els mitjans de comunicació i ha obligat a habilitar una dependència especial al costat de la sala en què se celebra la vista oral on es troben incomunicats els testimonis menors d'edat, a l'espera de prestar declaració.

La defensa demana l'absolució

El Ministeri Públic imputa als acusats un delicte de maltractaments i una falta de lesions, pels quals sol·licita per a ells diferents penes de llibertat vigilada, tasques socioeducatives i prestacions en benefici de la comunitat.

L'acusació particular va més enllà i responsabilitza aquests menors d'un delicte d'inducció al suïcidi, un altre de maltractament i un tercer de lesions, a més d'una falta per aquest mateix motiu, i reclama condemnes que sumen quatre anys i sis mesos de reclusió en un centre de règim tancat per a cada un d'ells. Considera així mateix que els fets són constitutius d'una falta de lesions per la qual demana una sanció de vint hores de treballs en favor de la comunitat.

Per la seva banda, la defensa dels menors reclama l'absolució dels seus clients al considerar que no van participar en les agressions que presumptament va patir Jokin, si bé admet que van prendre part en les burles generals de les quals era víctima per part dels estudiants, i que fins i tot li podrien haver donat algun cop.

Jokin C. L. es va suïcidar el 21 de setembre passat llançant-se al buit des de les muralles d'Hondarribia, a causa, segons sembla, de l'assetjament a què suposadament el van sotmetre alguns companys d'institut.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal