Educació i hàbits0

508 26/04/2005, 07:13       #Salut laboral,

Després d'assabentar-nos del creixent índex d'obesitat al nostre país, especialment entre la població més jove, no hi ha cap dubte que és absolutament imprescindible potenciar els hàbits saludables des de tots els centres educatius.

Els infants i adolescents han de sentir-se principal part activa en tasques de prevenció de conductes violentes, de drogodependències i de tot allò que no els convé. Per tant, ens cal buscar maneres d'involucrar-los activament i emocionalment en activitats que els facin veure aquesta necessitat d'uns estils de vida més sans, respectuosos amb el medi ambient i que fomentin la bona convivència dins la nostra societat.

Aquest és el cas d'una experiència recentment duta a terme a l'IES Marianao de Sant Boi de Llobregat. A principis del mes d'abril i, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, el centre va organitzar una sèrie d'activitats sota el lema: «Vine amb bici a l'institut i fes salut!»

[...] El resultat de tot això? Doncs que l'alumnat participant va descobrir que anar amb bicicleta a l'institut o per altres trajectes curts, els pot resultar una manera pràctica i sana de desplaçar-se. I que certs aliments com la fruita, no només són sans sinó que poden tenir bon gust i els pot, per tant, agradar agafar l'hàbit de menjar-ne més sovint.

Si voleu conèixer altres activitats d'educació per a la salut a l'escola, podeu consultar aquest web: www.xtec.es/pese


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal