Condemnats a 17 anys de presó0

705 28/04/2005, 07:54       #Salut laboral,

Una magistrada de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a 17 anys de presó per delictes d'assassinat amb traïdoria els tres nois dominicans acusats de la mort de l'estudiant colombià Ronny Tapias, que va tenir lloc el 28 d'octubre del 2003 a les portes de l'Institut Sant Josep de Calassanç de Barcelona.

Els tres nois d'origen dominicà hauran d'indemnitzar amb 190.000 euros els familiars de la víctima

Els tres acusats, José Antonio Méndez Méndez -àlies Che, que té 20 anys-, Sandy Benítez Piantini Alisas -Bolón, de 21- i Yohan Smith Calderon Rova, de 20 anys, hauran d'indemnitzar els pares de Ronny amb 190.000 euros. La sentència recull els fets que va donar per bons el tribunal popular que va jutjar el joves el dia 15. A més d'aquests tres nois d'origen dominicà, es van jutjar tres joves equatorians, que van quedar absolts.

Fa un any, tres menors -dos dominicans i un colombià- ja van ser condemnats a vuit anys d'internament en règim tancat i quatre anys de llibertat vigilada. Aquesta és gairebé la pena màxima que marca la llei, perquè es va considerar que els tres adolescents, que tenien 16 i 17 anys en els moments dels fets, van cometre un delicte d'assassinat.

De totes maneres, els menors van ser posats en llibertat després de complir els sis mesos que la llei del menor permet que estiguin internats de forma cautelar. La sentència està recurreguda a l'Audiència de Barcelona. Tal com reflecteix la sentència, el dia 15 d'abril el tribunal popular va considerar per unanimitat culpables d'assassinat amb traïdoria els tres dominicans. Pel que fa als tres equatorians, el jurat va entendre que no havien estat autors, ni coautors, ni còmplices, de la mort, i per tant van ser declarats innocents.

La sentència recorda que l'origen de l'agressió va ser la nit del 26 d'octubre del 2003 quan a la discoteca Caribe Caliente, de Collblanc, un dels menors dominicans, Pavel, i Che es van barallar amb un grup de Latin Kings. L'endemà, Pavel, José Antonio Méndez, Jeury, Yohan Smith i Sandy es van trobar i van decidir anar a l'Institut Sant Josep de Calassanç. El dia dels fets, els joves duien ganivets i van identificar "equivocadament o no" Ronny Tapias com un dels agressors de la discoteca, segons la sentència.

"Acord o decisió conjunta"

El veredicte no concreta l'autoria del crim, tal com ja va fer la jutge de menors i la fiscalia, però indica que un dels agressors va apunyalar la víctima.

La magistrada considera que hi havia "un acord o decisió conjunta dels acusats" de matar Ronny. A l'hora d'imposar la pena, diu que s'ha de tenir en compte "el gravíssim fet", però també que "es tracta d'acusats joves i sense antecedents penals".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal