Contra les patents de programari, programari lliure0

592 05/05/2005, 08:25   

Encara estic esperant que algun mitjà de comunicació tingui la deferència d'informar d'aquest problema i de les manifestacions que es van fer arreu de l'Estat. En Richard Stallman, pare i líder del moviment pel programari lliure, va estar a Madrid llegint el comunicat conjunt de totes les universitats de l'Estat. Estic molt decebut perquè ni tan sols la premsa amb més sensibilitat social s'ha fet ressò d'aquesta qüestió.

El Consell de la Unió Europea va ignorar olímpicament els procediments definits al reglament i, per tal d'evitar que es creï un precedent que pugui endarrerir el funcionament del Consell, va estimar-se més crear un precedent de no-respecte de les normes de procediment: perfecte! Així podem concloure que més val ser eficient que democràtic! D'aquesta manera es va aprovar l'adopció, per part del Consell, del text de les patents de programari. Ara només falta l'últim round, la segona lectura al Parlament de la Unió Europea. A veure què passa i si la premsa se'n fa ressò, perquè ja n'hi ha prou!

Crec que la gent no entén fins a quin punt ens afectarà la vida aquesta directiva de les patents de programari. El programari lliure, que és l'única competència real de les grans corporacions com ara Microsoft, no podrà subsistir. El programari lliure viu i es desenvolupa gràcies a la cooperació desinteressada i no remunerada. Molta gent hi dedica hores lliures per tal de crear programes que pugui fer servir qualsevol persona. Però si s'arriben a aprovar les patents de programari, no podrem pagar els 30.000 euros que costa registrar una patent i, molt menys, abordar les despeses d'un judici per haver infringit una patent. El món pot desenvolupar-se molt més si hi ha una alternativa lliure en competició amb les alternatives propietàries.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal