Enginyers i professors de tecnologia en contra de la reforma0

656 05/05/2005, 08:35       #LOE,

El Col·legi d'Enginyers Tècnics i Industrials de Barcelona (CETIB) i la Plataforma Estatal d'Associacions del Professorat de Tecnologia (PEAPT) van denunciar ahir que la llei orgànica d'educació (LOE) "pot acabar perjudicant el teixit econòmic espanyol".

Enginyers i professorat van mostrar el seu desacord amb l'avantprojecte de llei, motivat perquè consideren que la formació tecnològica és bàsica en un sistema econòmic en què "hi ha dificultats per cobrir la demanda de titulats tècnics de tots els nivells, fins i tot l'universitari".

Al seu parer, la LOE reduirà la presència de la tecnologia com a matèria obligatòria, ja que passa a ser complementària i optativa en els quatre cursos de l'ESO. En canvi, es van mostrar partidaris que l'educació tecnològica continuï formant part del bagatge cultural bàsic, perquè en cas contrari es perdrà "una oportunitat històrica per descobrir vocacions científico-tècniques entre els joves, base indispensable per al desenvolupament industrial".

En aquesta línia, el president de l'Associació del Professorat de Tecnologia de Catalunya, Roger Hoyos, va apuntar que el govern central pot provocar "la mort sobtada" d'una matèria que només porta tretze anys a les escoles i que ara ja no podrà consolidar-se. Així mateix, va posar en relleu la contradicció de fer de la tecnologia una matèria optativa, quan el preàmbul de l'avantprojecte de llei reconeix la necessitat de formació tecnològica i d'accés dels alumnes a les noves tecnologies.

Per mostrar les seves discrepàncies amb la futura normativa, s'ha convocat per dissabte que ve una manifestació a Madrid en contra d'aquests aspectes inclosos a la LOE. Tot i això, enginyers i professors es van mostrar optimistes sobre una possible rectificació recordant que l'executiu, tot i que ara vulgui retallar-la, "és el mateix que va introduir la tecnologia en l'educació".

Inquietud del professorat

Des de la Federació Estatal de Treballadors de l'Ensenyament de la UGT també es va fer arribar ahir al ministeri d'Educació i Ciència la "inquietud" del professorat davant la "indefinició" curricular de l'avantprojecte. Els preocupa que la reorganització d'assignatures com educació plàstica i visual, música i tecnologia suposi també una disminució de les hores que s'imparteixen actualment, i per tant van demanar que totes les matèries tinguin un pes específic, per afavorir la formació integral de l'alumnat, i que s'augmenti el temps dedicat a aquestes assignatures en els cursos en què s'imparteixen.

D'altra banda, la Federació d'Ensenyament de CCOO es va mostrar preocupada davant la possibilitat que la reforma dels plans d'estudis comporti la supressió de places docents, desplaçaments de professsors i perjudicis laborals al col·lectiu de docents i altres professionals educatius. Aquest sindicat, que demana un debat rigorós sobre el paper de l'ensenyament en la societat actual, s'oposa a la introducció de les noves matèries que planteja l'avantprojecte de la llei.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal