La Generalitat vol augmentar fins al 25% les catedràtiques0

579 10/05/2005, 08:51   

La Generalitat vol augmentar la presència de dones catedràtiques a les universitats fins al 25% l'any 2009. En l'actualitat només representen el 15%, malgrat que les dones són majoria com a titulades universitàries (el 54% del total), i titulades en suficència investigadora (54%).

El govern garantirà la paritat en el Comitè Avaluador de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya i, a través del Consell Interuniversitari de Catalunya, també en els òrgans de selecció del professorat universitari, els tribunals d'avaluació i el comitè de selecció de beques. El conseller primer, Josep Bargalló, va assegurar ahir que Catalunya es troba dins la mitjana europea pel que fa a càtedres ocupades per dones, però va reconèixer que hi ha una disfunció en aquest sentit: si més no, crida l'atenció que les dones siguin majoria a la universitat, però que la seva presència disminueixi progressivament a mesura que puja l'escalafó en els òrgans directius.

Les mesures que es duran a terme -79 actuacions- formen part del pla d'acció i desenvolupament de les polítiques de dones 2005-2007. El Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació destinarà aquest any 631.000 euros a donar suport a la recerca universitària amb perspectiva femenina. I l'Institut Català de la Dona invertirà 646.000 euros més en subvencions a la innovació i recerca en temes de dones i equips d'investigació, xifra que suposa un agument d'un 350%.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal