El nivell C a Suècia0

445 12/05/2005, 09:54   

Francesc de Carreras manifesta que exigir el nivell C de català al professorat de les nostres universitats és una mesura empobridora per la universitat i el país que tindrà efectes dissuasoris per a molts professors, d´Espanya i de l´estranger, als qui és fàcil d´entendre el català, però que no estan disposats a fer l´esforç de dominar-lo perfectament (5/V/2005).

Segons De Carreras, exigir que un professor parli la llengua dels estudiants és empobridor. Segurament és més pobra la inquietud intel·lectual d´aquell que no està disposat a dominar la llengua a un nivell propi dels estudiants de secundària.Com també és pobra la seva visió dels professors foranis: quan diu que poden arribar a entendre el català fàcilment, deu pensar només en els que parlen espanyol. Cinc minuts de cerca a internet mostren que altres països ho tenen clar: les ofertes de treball d´una universitat sueca amb sis premis Nobel de disciplines científiques especifiquen que, passats dos anys, el professor haurà d´impartir les classes en suec. A Finlàndia, a més del finès, haurà de poder-ho fer en suec, malgrat que només un de cada vint ciutadans té aquesta llengua com a pròpia.

Senyor De Carreras, es ben lícit que es preocupi d´aquells que mai faran l´esforç de parlar el català. Però no ens confongui: si un suec, per a qui no és fàcil entendre el català, prefereix quedar-se al seu país, no serà per culpa del nivell C.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal