Educació crearà 2.890 noves places de FP0

529 13/05/2005, 10:50   

L'oferta d'ensenyaments professionals en centres públics tindrà el curs que ve 2.890 noves places, segons va anunciar ahir la consellera d'Educació, Marta Cid. S'implantaran 76 nou cicles de formació professional, 40 dels quals de grau mitjà -de 16 a 18 anys-, i la resta, de grau superior -a partir de 18 anys-, seguint el pla iniciat el 2004 per potenciar aquesta branca educativa. Així, l'ampliació i diversificació d'aquests estudis té com a objectiu "racionalitzar l'oferta" i alhora adaptar-se a les demandes dels alumnes i les necessitats del teixit econòmic i empresarial.

La FP, segons Cid, ha de donar resposta formativa als canvis econòmics del país, tot i que això no sempre va lligat a la demanda de l'alumnat. En aquest sentit, el director general de Formació Professional i d'Educació Permanent, Josep Francí, va indicar que hi ha un "decalatge" entre el nombre d'alumnes que demanen determinats cicles formatius i les necessitats més altes del mercat. És el cas de les famílies educatives relacionades amb la fabricació mecànica, el manteniment i els serveis a la producció, l'edificiació i l'obra civil, i l'hoteleria i el turisme. Es tracta de sectors estratègics de l'economia catalana que tenen unes expectatives laborals molt importants, però que, en canvi, no entren dins la predilecció de la majoria dels joves.

En la mateixa línia, una dada significativa que va oferir la consellera és que un 70% dels alumnes que acaben la FP troben feina en els sis mesos posteriors i un 20% opten per continuar estudis superiors.

Dimarts que ve s'obre la inscripció per als alumnes de FP, que a Catalunya poden optar per 116 títols. Actualment els cicles formatius tenen 68.600 alumnes matriculats, 1.300 més que en el curs anterior. Aquest curs es van implantar 74 nous cicles formatius, l'oferta dels quals s'ha cobert "en un 80%". Per facilitar l'accés a la FP i compaginar-la amb l'activitat laboral, la conselleria facilita la matrícula per crèdits, horaris compatibles, ofertes parcials de cicles formatius i formació a col·lectius amb necessitats concretes i sectors específics. Així mateix, es treballa per posar en marxa l'any vinent una FP a distància, semipresencial, que es preveu que pugui oferir alguns crèdits de títols com equips d'instal·lacions electrotècniques, educació infantil i Administració de sistemes informàtics.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal